Waarom zorgen mannen minder dan vrouwen?

Saskia de Hoog, programma- en onderzoekscoördinator WOMEN Inc., vertelt over de verdeling van zorg en werk tijdens het symposium ‘Waar Staat Papa?’

Symposium ‘Waar Staat Papa?’
Het symposium wordt op vrijdag 19 juni georganiseerd door het Vader Kennis Centrum in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Verschillende sprekers geven hun visie op de positie van vaderschap in Nederland. Zo verzorgt bijzonder hoogleraar Vaderschap UvA Renske Keizer de inleidende lezing en vindt later op de dag een paneldiscussie met vaders plaats.

Wat houdt mannen tegen?
58% van de Nederlanders vindt dat partners zorgtaken gelijk moeten verdelen, toch doet slechts 20% van de stellen het. Dit blijkt uit onderzoek van WOMEN Inc. Om te voorkomen dat vrouwen zorg automatisch oppakken, zet WOMEN Inc. zich in voor een nieuwe verdeling van zorg en werk. Het is hiervoor belangrijk dat we begrijpen wat mannen nu tegenhoudt om meer te zorgen. Tijdens haar lezing op het symposium zal Saskia de Hoog uitleggen wat de drie redenen zijn waarom mannen minder zorgen dan ze eigenlijk willen.

Uitreiking VaderdagTroffee
Een ander belangrijk onderdeel van het symposium is de uitreiking van de VaderdagTroffee m/v. De VaderdagTroffee wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt aan personen of organisaties die zich hebben onderscheiden op het terrein van betrokken vaderschap, gedeeld ouderschap en vaderinclusief beleid. De uitreiking van de prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Bernard van Leer Foundation. Saskia de Hoog zit samen met Peter Tromp (Vader Kennis Centrum), Renske Keizer (hoogleraar vaderschap), Louis Tavecchio (oud-hoogleraar pedagogiek) en Abdel Mehraz (directeur Trias Pedagogica) in de jury.

Symposium bijwonen
Iedereen die geïnteresseerd is, kan het symposium bijwonen. De deelnemersbijdrage is €49,- (inclusief lunch). Voor studenten kost de dag (inclusief lunch) €15,-. Wil je kaarten winnen? Reageer dan onder het Facebook bericht of stuur een mail naar kelly@womeninc.nl.  


» Bekijk meer informatie over het programma en aanmelding van het symposium ‘Waar Staat Papa?’.