Vrouwen vissen achter het net door ‘banenwachtrij’

Vrouwen staan structureel op de tweede plek in de ‘banenwachtrij’. En oudere en etnisch diverse vrouwen komen zelfs nog later aan bod. Dat blijkt uit Het Nationaal Salaris Onderzoek van carrièresite Intermediair en de Nyenrode Business Universiteit. Het nieuwe onderzoek toont aan dat vrouwen een kwetsbaardere positie hebben als het gaat om het krijgen van een baan. En dat is ook van invloed op het loonverschil tussen mannen en vrouwen. 

Wachtrij voor banen
‘De wachtrij voor banen’ is een van de oorzaken die deze achterstand voor vrouwen kunnen verklaren. Deze wachtrij werkt volgens Joop Schippers, hoogleraar arbeidseconomie aan de Universiteit Utrecht, als volgt: “Witte mannen tussen de 25 en de 50 jaar worden het eerst aangenomen. Daarna witte vrouwen in dezelfde leeftijd. Dan ouderen. Allochtonen staan wat verder in de rij. Dat verandert wel, maar heeft tijd nodig”.

Structureel minder kansen
De ‘banenwachtrij’ legt bloot dat er bewust of onbewust een bepaalde norm wordt nagestreefd in de arbeidsmarkt. De ideale werknemer ziet eruit als een witte man tussen de 25 en 50 jaar. Iedereen die niet voldoet aan deze eisen heeft te maken met structureel verminderde kansen en dus ook een achterstand als het om salaris gaat. Vrouwen hebben dus al meteen een achterstand, nog voor ze de arbeidsmarkt betreden. En deze achterstand stapelt zich alleen maar op bij vrouwen die ouder zijn dan 50 of etnisch divers zijn.

Waar is mijn €300.000,-?
Vrouwen hebben dus structureel minder kansen op de arbeidsmarkt. En hier zijn veel verschillende maatschappelijke oorzaken voor. Vrouwen verdienen onder andere minder dan mannen omdat; in vergelijking met mannen vrouwen vaker voor een deeltijdbaan kiezen, vaker in een klein bedrijf werken, minder vaak leidinggevende zijn, minder vaak een vast contract hebben, minder vaak extra opleidingen en cursussen volgen tijdens hun werkende leven en  vaker hun carrière onderbreken om te zorgen voor anderen.  In samenwerking met Loonwijzer berekende WOMEN Inc. dat vrouwen in hun loopbaan gemiddeld €300.000,- mislopen. Met de campagne “Waar is mijn €300.000,-” ontrafelt WOMEN Inc. het loonverschil en maakt vrouwen bewust van de financiële gevolgen van hun keuzes.

Meer weten?
Wil jij weten welke invloed jouw keuzes hebben op je loon en hoeveel je misschien misloopt? Bekijk dan op onze pagina over onze campagne loonverschil en doe de Weet-wat-je-waard-benttest!

» Campagne Loonverschil