Vivienne van Eijkelenborg zakenvrouw van het jaar

WOMEN Inc. feliciteert vandaag Vivienne van Eijkelenborg. De directeur van Difrax is uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar 2016. De prijs voor Zakenvrouw van het Jaar, de Prix Veuve Clicquot, wordt elk jaar uitgereikt in 18 landen en sinds 1981 ook in Nederland. Met de prijs wordt vrouwelijk ondernemerschap en vrouwelijk management gestimuleerd. Vivienne van Eijkelenborg is een voorbeeld voor andere vrouwen, zij wil werkende vrouwen aanmoedigen zichzelf te blijven ontwikkelen.

Diverse talenten
De jury koos dit jaar voor Van Eijkelenborg omdat zij een echte ondernemer is uit een familiebedrijf, dat zij heeft uitgebouwd tot een internationale onderneming. Zo levert Difrax flessen en spenen aan diverse landen, waaronder China. De nieuwe Zakenvrouw van het Jaar riep vrouwen in haar toespraak op in zichzelf te blijven investeren. Daarnaast zei ze dat het ware ondernemerschap zich kenmerkt door durf tonen: “De kern is dat je leert omgaan met tegenslagen zonder je optimisme te verliezen." Difrax zet zich in voor de kansen van meisjes en vrouwen buiten Nederland. Zo steunt het bedrijf initiatieven als 'Free a Girl'.

Combinatie werk en zorg staat doorstroom vrouwen naar de top in de weg
Tijdens haar speech benadrukte juryvoorzitter Annemarie Jorritsma het feit dat er nog steeds weinig vrouwen aan de top van het bedrijfsleven te vinden zijn: "Wist u dat in 63,3% van de grote beursgenoteerde bedrijven geen enkele vrouw in de raad van commissarissen zit?"  Het niet rekening houden met de werk-privé balans is een van de factoren die de doorstroom belemmert. WOMEN Inc. pleit daarom ook voor een nieuwe verdeling van werk en zorg.

Steun onze campagne
Wil jij ook voorkomen dat de combinatie van werk en zorg vrouwen in de weg staat om de top te bereiken? Steun dan onze campagne voor een nieuwe verdeling van zorg en werk!