Delen

Rubriek (On)Gehoord: Tips voor de feestdagen

“Laat je horen!” is sinds onze oprichting één van de motto’s van WOMEN Inc. Omdat we geloven in de kracht van unieke stemmen en verhalen. Gelukkig worden die verhalen dikwijls omgezet in mooie films, boeken, series, liedjes, kunstexposities en andere vormen. Maar worden ze dan ook gehoord?

In de rubriek (On)Gehoord zet de redactie van WOMEN Inc. sinds september elke maand een boek, film of ander object in de schijnwerpers, waarvan wij vinden dat je die niet mag missen.

Geschreven door: Marjon Melissen

 

Het zijn de donkere dagen voor kerst, en hoe kom je die nu beter door dan met een grote voorraad goede boeken, series en films. Er zijn heel veel toffe dingen gemaakt in 2018, maar we hebben niet overal aandacht aan kunnen besteden. En dat vinden we zonde. Daarom dit overzicht, om te zorgen dat jij je niet verveelt (of een goeie reden hebt om je te verexcuseren van de eettafel).

Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes – Deel 2 (Boek)

Na het succes van deel 1, is er nu het vervolg met onder andere inspirerende en machtige vrouwen als Nefertiti (koningin Egypte), Rosalind Franklin (ontdekker DNA structuur) en Beyoncé.

 

 

 

 

Crazy Ex Girlfriend (TV serie)

Deze scherpe serie, die ondertussen aan haar 4e seizoen begonnen is, gaat op ludieke en soms muzikale wijze in op de mentale gezondheidsproblemen van hoofdpersoon Rebecca Bunch, die zichzelf regelmatig in de problemen werkt.

De Dirigent (Film)

De film De Dirigent gaan over Antonia Brico, die in in 1930 één van de eerste vrouwen was die dirigent werd en haar gevecht om dit doel te bereiken.

Disenchantment (TV serie)

Deze nieuwe komische serie van The Simpsons-bedenker Matt Groening gaat over de alcoholistische prinses Bean die weigert om met Prins Charming te trouwen en haar eigen pad in het leven zoekt.

En ze leefde nog (Dichtbundel)

In deze dichtbundel zijn reflecties verzameld van zes zeer verschillende dames op de gedachtes die in een leven zo vaak onuitgesproken blijven. De woorden die zo vaak worden ingeslikt. Met ruimte voor sociale trends als diversiteit en inclusiviteit.

Femmes Fatale – Sterke vrouwen in de mode (Tentoonstelling)

In het Gemeentemuseum in Den Haag kun je nog tot 24 maart 2019 de expositie Femmes Fatale bezoeken, met werk van alleen maar vrouwen. Ga aan de hand van mode terug in de tijd en leer over de kracht van mode.

Killing Eve (TV serie)

Sandra Oh werd genomineerd voor een Emmy voor haar vertolking van de titelrol in deze bloedspannende thriller. Niet alleen twee briljante actrices in de hoofdrol, maar ook een ijzersterk verhaal. Wij kunnen niet wachten op het volgende seizoen!

Kruip nooit achter een geranium (Boek)

Ons beeld van ouder worden is de afgelopen decennia sterk veranderd. Waar het vroeger een spookbeeld was, staan ouderen steeds vaker nog midden in het leven. Auteur Barbara van Beukering gaat in dit boek op zoek naar de eerste generatie vrouwen die oud wordt zonder het te zijn.

NYX (Verhalen- en dichtbundel)

Deze dichtbundel van feministische uitgeverij Chaos deelt 12 verhalen en gedichten over de nacht. Wat betekent de nacht? Staat de nacht voor het donker? Is het de tijd van het slapengaan of het ontwaken? Van feesten, stiltes of onuitgesproken liefde?

Vechtmeisje (Film)

Deze film voor jonge meiden gaat over Bo van 12 die vanwege de (v)echtscheiding van haar ouders moet verhuizen en door middel van kickboksen haar frustratie kwijt kan. Een mooie coming-of-age film.

Zijkant van de macht (Boek)

In dit boek, met als heerlijke subtitel ‘Waarom de politiek te belangrijk is om aan mannen over te laten’, zoekt auteur Julia Wouters naar een antwoord waarom het aandeel van vrouwen in de politiek afneemt terwijl het activisme onder vrouwen in de samenleving juist toeneemt.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer
  • Actueel
  • Media
  • ...

(On)Gehoord: What a Genderful World

  • Actueel
  • Media
  • ...

5 Kinderboeken die stereotypen doorbreken

  • Actueel
  • Media
  • ...

Nog weinig diversiteit in Nederlandse nieuwsmedia

Bekijk meer