Delen

Oproep aan Rutte: 'Schat 9 miljoen werknemers op waarde'

In een vanmorgen gepubliceerde open brief aan premier Rutte in dagblad Trouw is de oprichting van De Grootste Onderneming van Nederland kenbaar gemaakt. De oprichting van De Grootste Onderneming van Nederland betekent tevens de start van een landelijke publiekscampagne. Met de brief en campagne wordt meer politieke en maatschappelijke waardering gevraagd voor onbetaald werk. De Grootste Onderneming van Nederland is een initiatief van de Alliantie Samen werkt het!

De oproep komt vlak na Prinsjesdag, waar duidelijk werd dat de nieuwe plannen van het kabinet vooral gericht zijn op het verbeteren van de situatie van Nederlanders die in loondienst zijn. Dit terwijl er in Nederland 9 miljoen mensen dagelijks onbetaald werk verzetten als ouder, mantelzorger of vrijwilliger, zonder de vanzelfsprekende bescherming en waardering die bij betaald werk hoort. In de brief vraagt de Alliantie een gesprek aan met de Minister President om het te hebben over structurele erkenning en bescherming van deze groep.

Wie werken er bij De Grootste Onderneming van Nederland?

  • 4 miljoen ouders die zorg dragen voor 3,4 miljoen kinderen
  • 4 miljoen mantelzorgers die elk gemiddeld 7 uur aan mantelzorg verlenen
  • 1,2 miljoen vrijwilligers die meer dan 8 uur per week aan vrijwilligerswerk verrichten

Initiatiefnemers

De campagne is een initiatief van de Alliantie Samen werkt het!, bestaande uit Bureau Clara Wichmann, Movisie, Nederlandse Vrouwen Raad, WO=MEN en WOMEN Inc. De Alliantie streeft naar een maatschappij waarin vrouwen en mannen daadwerkelijk gelijke kansen krijgen om betaalde arbeid en onbetaalde zorg te combineren.

Onderteken de brief

Wil je deze campagne steunen? Dat kan! Je kunt hier de brief naar Mark Rutte zelf ondertekenen.
Afbeelding