Op weg naar gelijkheid in het Europees parlement

Voor de Europese verkiezingen in mei riep WOMEN Inc. iedereen op om op vrouwen te stemmen. De eerste zitting van het Europees Parlement is geweest en de verhouding tussen mannen en vrouwen is bekend: respectievelijk 63 en 37 procent. Dit betekent dat er in verhouding 2% meer vrouwen deel uitmaken van het Europees Parlement dan bij de vorige verkiezingen.

Malta is de koploper met 67% vrouwen terwijl Litouwen onderaan bungelt met 9%. De Nederlandse delegatie heeft een vrouwenaandeel van 42%. Nederland wordt ook vertegenwoordigd door één van de jongste in het Parlement, Vicky Maeijer, 27 jaar. (Bron: http://www.europarl.europa.eu)

Wellicht is dit een teken van de verandering die de jongere generaties met zich mee brengen en kunnen wij uitkijken naar een steeds democratischer Europees Parlement in de toekomst. Wij zullen hier aandacht voor blijven vragen!

De 5 redenen om op een vrouw te stemmen lees je hier terug.

Sluit je aan bij WOMEN Inc. 
WOMEN Inc. wil de kansen van vrouwen in Nederland vergroten. Door je aan te sluiten bij ons netwerk kunnen wij onderwerpen die vrouwen belangrijk vinden breder maatschappelijk op de agenda te zetten, bij politici, media, bedrijfsleven, instituten, wetenschappers en overheden. Sluit je aan bij ons netwerk en blijf op de hoogte van actuele onderwerpen en activiteiten.