Ontdek de mogelijkheden van digitale zorg

Digitale zorg wordt steeds belangrijker binnen de gezondheidszorg, maar hoe kunnen wij ons wegwijs maken in deze nieuwe ontwikkelingen? De Patiëntenfederatie NPCF heeft juist daarom een nieuwe website gelanceerd: DigitaleZorgGids.nl. Lees hier hoe jij gebruik kunt maken van digitale zorg.


Wat is digitale zorg?
Digitale zorg is een verzamelnaam voor alle digitale diensten en producten die informatie en ondersteuning bieden over je gezondheid, leefstijl en aandoeningen. Hoewel veel mensen open staan voor het gebruik van digitale zorg weten ze vaak niet hoe. DigitaleZorgGids.nl laat zien wat digitale zorg is, welke typen digitale zorg er zijn, welke producten hieronder vallen en hoe deze worden gewaardeerd. De informatie op de site is laagdrempelig en er is veel ruimte voor ervaringsverhalen. Bijvoorbeeld hoe mensen digitale zorgdiensten gebruiken en wat hun mening is over digitale zorgproducten.

 

"Ik wil iedereen oproepen: deel uw ervaring en help andere patiënten en zorgverleners met het vinden van de juiste digitale zorg. Met uw review meten wij de ervaring van digitale zorgproducten, zodat de kwaliteit hiervan verbeterd kan worden. En aan zorgverleners wil ik vragen om op ZorgkaartNederland aan te geven welke digitale diensten u gebruikt.” - Diande Veldman, directeur Patiëntenfederatie NPCF

 

Veel mogelijkheden voor vrouwen
Dit is een geweldig initiatief met veel mogelijkheden voor vrouwen. Op dit platform kunnen vrouwen hun ervaringen met verschillende zorgproducten delen en aan andere vrouwen laten weten welke producten zij vrouwvriendelijk vinden. Dit helpt andere vrouwen, maar laat ook zien hoe de producten nog beter gemaakt kunnen worden. Dankzij deze digitale ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg wordt de stem van de patiënt vergroot en krijgen ze steeds meer inzicht over hun eigen gezondheid. Dit helpt bij het maken van gezonde keuzes en het kiezen van een passende zorg. 

 

Meer lezen:

» Doe mee met #BehandelMeAlsEenDame

 

» Vrouwen minder positief over hun gezondheid dan mannen

 

» Bijna 50% van de hartaanvallen is "stil": zorg dat je het herkent!