Nieuwe modules voor gendersensitieve onderzoekers

Veel gezondheidsonderzoek is op mannen gebaseerd en hierdoor is er nog weinig bekend over vrouwen. Het Canadian Institute for Gender and Health heeft drie modules ontwikkeld om je te helpen bij het doen van gendersensitief onderzoek. Lees in dit artikel hoe jij als onderzoeker wél rekening kunt houden met gezondheidsverschillen tussen mannen en vrouwen.

 

Hoeveel kennis heb jij over m/v verschillen in de gezondheidszorg?
Met een pre-test kan je eerst beoordelen hoeveel kennis je eigenlijk al hebt over gezondheidsverschillen tussen mannen en vrouwen. Tijdens deze test wordt duidelijk hoe goed je het nu al doet in je onderzoek. 

 

Hoe kan je sekse en gender meenemen in jouw onderzoek?
Na het afronden van de pre-test kun je beginnen aan de cursus. Tijdens deze cursus wordt gebruik gemaakt van bestaande publicaties en protocollen. Hier wordt getest of je sekse en gender op een juiste manier kunt beoordelen in deze bestaande bronnen. 

 

Wordt een gendersensitieve onderzoeker!
Wanneer je klaar bent, kun je het CIHR certificaat downloaden als bewijs van je bevoegdheid. Door jezelf te ontwikkelen op het gebied van gendersensitief onderzoek word je niet alleen een betere onderzoeker en beslisser, maar zal je ook ongetwijfeld aan de front staan van innovatieve ontdekkingen en beleidsontwikkelingen! 

 

Bekijk de modules: 

 

Vergeet niet de modules te delen met je collega’s en studenten. Alleen samen kunnen we de gezondheidszorg inclusief maken voor iedereen!

 

Lees meer:

» Steun de actie "Behandel me als een Dame"

 

» 3 onderzoekers die wel rekening houden met m/v verschillen

 

» Nieuwe e-learning over m/v verschillen in farmacotherapie