Minister Schippers ondersteunt Alliantie Gender & Gezondheid

Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft haar steun uitgesproken voor het werk dat WOMEN Inc. samen met de Alliantie Gender & Gezondheid doet. In een videoboodschap die ze speciaal voor Dress Red Day maakte, benoemt ze hoe belangrijk ze het vindt dat er meer erkenning komt voor verschillen tussen mannen en vrouwen in de gezondheidszorg. Een enorm belangrijke mijlpaal!

Minister Schippers pleit voor het maken van m/v verschil
WOMEN Inc. is al een aantal jaar samen met de Alliantie Gender & Gezondheid bezig om ervoor te zorgen dat er vanuit de politiek en overheid meer erkenning komt voor m/v verschillen in de gezondheidszorg. Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hadden we al achter ons, maar het is juist belangrijk dat dit ook door minister Schippers gedragen wordt, omdat zij gaat over volksgezondheid. 

Bekijk hier de videoboodschap van de minister:

 


 

Geld vrijmaken voor vervolg Kennisagenda Gender en Gezondheid
Momenteel zijn we met allerlei betrokkenen in gesprek om te kijken hoe we samen meer erkenning kunnen krijgen voor m/v verschillen in de gezondheidszorg. De Kennisagenda Gender en Gezondheid, die ZonMw namens de Alliantie Gender & Gezondheid uitbracht in juni, vormt hierbij de basis. In de video zegt Schippers hierover: "We werken die verder uit, maken de agenda concreet en kijken wat nu als eerste moet worden uitgezocht en daar zullen we dan geld voor vrijmaken".

Doorbraak!
Op 7 maart heeft Minister Schippers bekend gemaakt de komende jaren 12 miljoen euro te investeren in een meerjarig Nationaal Kennisprogramma Gender & Gezondheid!