Langer vaderschapsverlof bij Yonego

Steeds meer vrouwen en mannen combineren werk en zorg. Met de komst van de participatiesamenleving neemt de zorgdruk steeds verder toe. Een goede balans tussen werk en prive wordt daarom steeds belangrijker voor werknemers. Een uitdaging voor werkgevers maar ook een kans om talent aan te trekken en te behouden. WOMEN Inc. belicht graag goede voorbeelden van zorgvriendelijk werkgeverschap.

Één maand betaald vaderschapsverlof bij Yonego
Yonego Internet Marketing is een goed voorbeeld van modern werkgeverschap. Vaders krijgen hier één maand betaald vaderschapsverlof. Yonego loopt met het langere vaderschapsverlof voor op andere werkgevers. In Nederland hebben vaders recht op twee dagen betaald en drie dagen onbetaald verlof. Daarnaast kunnen vaders ouderschapsverlof opnemen, deze verlofregeling is over het algemeen onbetaald. Joris Toonders, de directeur van Yonego, geeft aan dat veel werkgevers voornamelijk naar de kosten kijken. Hij vindt dit niet de juiste houding: 'ik zie het als investeren in het geluk van je werknemers.'

Whitepaper 'De winst van zorgvriendelijk werkgeverschap' 
Wat levert het een organisatie op als zij aandacht hebben voor de werk-privé balans van hun medewerkers? WOMEN Inc. en Great Place to Work® hebben samen inzichtelijk gemaakt welke winst er te behalen valt wanneer organisaties ‘zorgvriendelijk’ zijn. Kindergarden is een van de voorlopers die worden uitgelicht in de whitepaper. Laat je inspireren door de best practices, facts en figures in de whitepaper 'De winst van zorgvriendelijk werkgeverschap'.

» Klik hier en ontvang de whitepaper 'De winst van zorgvriendelijk werkgeverschap'!

Lees hier hoe andere werkgevers voorlopen op het faciliteren van de combinatie van werk en zorg:
» Renault Nederland
» &Samhoud
» Atlassian
» Kindergarden
» Gideonsbende (Gemeente Amsterdam)
» Google Nederland