Krachtige speech van Emma Watson over Feminisme

“Hoe meer ik over feminisme spreek, hoe meer ik me realiseer dat vechten voor vrouwenrechten te vaak als synoniem voor mannenhaat wordt gezien.” Dat zei Emma Watson zondag tijdens haar speech bij de VN in New York voor de lancering van de HeForShe-campagne. En juist dat beeld wilt Emma Watson de wereld uit helpen.

Met de campagne HeForShe wilt ze ook juist mannen oproepen om samen gendergelijkheid te bereiken. Ze wil dat mannen en vrouwen zich vrij voelen om zowel sterk als gevoelig te zijn. Aan de hand van verschillende voorbeelden laat ze zien dat er nog veel ongelijkheid bestaat tussen mannen en vrouwen. Zo zou het nog 75 jaar duren voordat mannen en vrouwen gelijk betaald krijgen voor hetzelfde werk. Dit duurt natuurlijk veel te lang. En daarom vraagt ze aan zowel mannen als vrouwen: "If not now, when?”

Sluit je aan bij WOMEN Inc.
WOMEN Inc. zet zich in om de kansen van vrouwen in Nederland te vergroten. Dat is hard nodig, want wist je bijvoorbeeld dat het loonverschil tussen mannen en vrouwen in Nederland nog steeds 17,6% is? Wil jij net als Emma dat we hier samen iets aan doen? Sluit je dan aan bij WOMEN Inc. en versterk jezelf en alle vrouwen van Nederland.