Kom naar de Landelijke Publieksdag Gezondheidszorg Man/Vrouw


Je verder verdiepen in de m/v verschillen in de gezondheidszorg? Kom dan op zaterdag 26 november naar de Landelijke Publieksdag Gezondheidszorg Man/Vrouw in het VUmc in Amsterdam. Het programma is heel gevarieerd: lezingen van o.a. Gerdi Verbeet, leden uit onze Alliantie Gender & Gezondheid, een boekpresentatie van Isa Hoes en Medina Schuurman over de overgang en informatie over leefstijl, depressie en hart- en vaatziekten. 

 

Gesprek tussen professionals en publiek
Jannet Vaessen, directeur van WOMEN Inc., zal het programma presenteren. Door de campagne 'Behandel me als een dame' staat dit onderwerp nu hoog op de agenda!

 

Van hart- en vaatziekten tot migraine
Ook de Alliantie Gender & Gezondheid is nauw betrokken bij het programma. Zo zal dr. Yolande Appelman een lezing geven over verschillen tussen mannen en vrouwen met betrekking tot hartziekten, dr. Antoinette Maassen-van den Brink zal de invloed van vrouwelijke hormonen bij migraine onder de loep nemen en vertelt dr. Irene van der Horst- Bruinsma over de gezondheidsverschillen tussen mannen en vrouwen bij reuma.

 

De overgang: niet sexy, wél belangrijk
Uniek in het programma is de boekpresentatie van 'Te Lijf' door Isa Hoes en Medina Schuurman. In dit boek halen Isa en Medina de overgang uit de taboesfeer. Zij spraken onder andere met Jannet Vaessen en andere deskundigen, van hormoonarts tot filosoof, van seksuoloog tot voedingsexpert. Ook experimenteerden ze onder andere met botox, rebalancing, trilapparaten en readings. Met open vizier en eerlijke pen onderzoeken Isa en Medina niet alleen de veranderingen in lijf, hoofd en hart – rimpels, opvliegers en stress – maar ook die op het terrein van vriendschap, seksualiteit, zingeving, moederschap en werk.

 

> Bekijk het programma en meld je gratis aan

 

Lees meer:

> Steun Behandel me als een Dame!

 

> Overgang (h)erkend

 

De Publieksdag wordt georganiseerd door VUmc en Zus en Zorg en wordt mede mogelijk gemaakt door Margriet en WOMEN Inc.