Kijkje achter de schermen bij de Alliantie Gender & Gezondheid: Alliantielid Toine Lagro-Janssen

Op dinsdag 30 september organiseert WOMEN Inc. in samenwerking met het Radboudumc namens de Alliantie Gender & Gezondheid een bijeenkomst over gender en sekseverschillen in medische opleidingen. Hier is namelijk nog veel te weinig aandacht voor, waardoor lang niet iedere arts de symptomen en kenmerken van ziektes bij vrouwen kennen. WOMEN Inc. geeft je een kijkje achter de schermen van de Alliantie Gender & Gezondheid. In dit artikel lees je meer over Alliantielid Toine Lagro-Janssen.

Alliantie Gender&Gezondheid
De Alliantie Gender & Gezondheid pleit ervoor dat binnen de gezondheidszorg rekening wordt gehouden met sekse en gender. Hierdoor verbetert de kwaliteit van de hele zorg voor zowel vrouwen als mannen.

 

Alliantielid Toine Lagro-Janssen
Prof. dr. Toine Lagro-Janssen is lid van de Alliantie Gender & Gezondheid en zal 30 september tijdens het middagprogramma laten zien waarom kennis over sekse- en genderverschillen in het medisch onderwijs leidt tot betere artsen en onmisbaar is voor de geneeskunde.

Lagro-Janssen is werkzaam als huisarts en tot 2013 was zij hoogleraar Vrouwenstudies Medische Wetenschappen van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde bij Radboudumc Nijmegen.  Daarnaast is zij actief in het geven van nascholing aan huisartsen. Ze kreeg de Corrie Hermannprijs voor haar wetenschappelijke verdiensten in het onderzoek naar vrouwspecifieke aandoeningen en haar inzet voor vrouwenemancipatie.

Binnen de Alliantie Gender & Gezondheid zet zij zich in voor de het vergroten van de aandacht voor gender en sekseverschillen in het medisch onderwijs. Ze voert een traject uit waarbij ze langs alle UMC’s in Nederland gaat. Daar analyseert zij het bestaande studiemateriaal en gaat ze in gesprek met de docenten over hoe zij ervoor kunnen zorgen dat iedere student aan het einde van zijn/haar studie de belangrijkste sekseverschillen kent.

 

Meer weten over gender in het medisch onderwijs?
Je bent van harte welkom om met ons mee te praten over aandacht voor gender en sekseverschillen in het medisch onderwijs. Hier kun je je aanmelden voor het programma op 30 september.

Kun je 30 september niet komen maar wil je wel dat er iets verandert in de gezondheidszorg? Sluit je aan bij WOMEN Inc. en pleit samen met ons en de Alliantie Gender & Gezondheid voor de erkenning van verschillen tussen mannen en vrouwen in de gezondheidszorg.