Kantoorbaan & Glamour; een verfrissende combi

Overdag op kantoor en ‘s avonds glitter en glamour achter de microfoon. Niza Roqué-Udenhout is HR-professional bij WOMEN Inc., maar staat ‘s avonds regelmatig op de planken als onderdeel van het zangduo Ladies of Disco&Soul (LoD&S), samen met Sabine Dissels-Tulaseket. Hoe combineer je een zingend glamourleven met een drukke kantoorbaan?

Theatertour
Niza zingt al bijna haar hele leven, en kent Sabine uit het (cover)bandcircuit. Na een intensieve samenwerking tijdens een theatertour in 2011 ontstaat er een klik. Wanneer Niza gevraagd wordt voor een solo optreden tijdens Koninginnedag ziet ze dat niet meteen zitten. Daarom vraagt ze Sabine om mee te doen. Samen optreden blijkt een schot in de roos. “Voor we het wisten hadden we vier boekingen binnen hele korte tijd en LoD&S zag het levenslicht!”, vertelt Niza enthousiast.

Twee banen combineren
Ladies of Disco&Soul zingt disco- en soulnummers uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Ze treden op bij themafeesten, festivals en bedrijfsevenementen. Ze maken er elke keer een feestje van met hun swingende outfits en bekende hits. Voor Niza was de combinatie tussen een leven als zangeres en HR-professional niet nieuw. “De werkdagen in de muziek zijn meestal van donderdag tot en met zondag. Ik heb er altijd een baan van drie dagen in de week bij gehad. De muziekindustrie in Nederland is heel klein, dus zo’n baan erbij heb je wel nodig”, licht Niza toe. “Het scheelt overigens dat ik geen kinderen heb. Sabine heeft wel kinderen, maar die heeft gelukkig een fantastisch vangnet van familie en vrienden om zich heen waar ze op kan bouwen. Zonder dat vangnet zou het een stuk lastiger zijn.”

Werken met buffers
Ondanks dat de concurrentie enorm is, hebben de Ladies of Disco&Soul het druk genoeg, zeker in het najaar. Ze hebben nu ongeveer twee optredens per week. Daar komt natuurlijk heel veel voorbereidend werk bij kijken. Hoe doe je dat dan, als je er nog een andere baan naast hebt? “De truc is om met buffers te werken”, vertelt Niza. “De zomer is altijd heel rustig, dan zorgen wij ervoor dat onze website helemaal up to date is, dat we goede foto’s hebben, dat er een goede demo klaar ligt. Het is een kwestie van plannen. Als mensen nu een aanvraag doen hebben ze zo alle informatie binnen, alles ligt klaar.”
Wordt het dan nooit teveel, overdag op kantoor en ’s avonds op het podium? “Ik merk wel dat ik ouder word, en dat het herstel wat langzamer gaat. Laatst had ik op zaterdag twee optredens, die ook nog eens ver van elkaar waren. Dat is dan wel even pittig, maar het blijft fantastisch om te doen. Vooral de optredens met meer showelementen zijn intensief, maar erg leuk”, aldus Niza.

24 uur per dag
Er komt veel meer kijken bij zo’n carrière dan alleen maar zingen. “Wij hebben het voordeel dat we heel veel zelf kunnen. Er is een verschil tussen artistiek zijn en commercieel zijn en je geld verdienen. Voor veel zangers en muzikanten gaat dat niet samen, bij ons gelukkig wel”, vertelt Niza. “Als je niet zit te wachten op al het gedoe eromheen, gaat het heel moeilijk worden. Je bent er ook 24 uur per dag mee bezig. Telefoontjes, whatsapp, sociale media, het houdt niet op. Daar moet je tegen kunnen.’

Maak kans op kaarten!
Benieuwd geworden naar de Ladies of Disco&Soul? En wil je een swingend optreden bijwonen? Wij mogen 2 x 2 kaartjes weggeven voor het optreden van Ladies of Disco&Soul op 21 november in het Humphrey’s Restaurant in Utrecht. Kaarten winnen? Kijk op onze Facebookpagina hoe je kans kan maken.

Vind jij het leuk om de verhalen van vrouwen te lezen en wil je dat WOMEN Inc. dit blijft delen? Of wil je zelf met andere vrouwen jouw verhaal delen? Sluit je aan bij WOMEN Inc., zodat we dit kunnen blijven doen!