Delen

Jeffrey van Meerkerk per 21 maart lid van Raad van Toezicht WOMEN Inc.

Per 21 maart is Jeffrey van Meerkerk toegetreden tot de Raad van Toezicht van WOMEN Inc. Van Meerkerk is Directeur Strategische Relaties, Duurzaamheid en CSR bij ManpowerGroup. ManpowerGroup is een wereldleider in vernieuwende arbeidsmarkt oplossingen. In zijn rol als directeur is Van Meerkerk verantwoordelijk voor het vertalen van de duurzaamheidsagenda van ManpowerGroup Global naar ManpowerGroup Nederland. Hij zet zich onder andere in voor het creëren van een positieve bijdrage aan de Sustainable Development Goals (SDGs), waar WOMEN Inc. coördinator is van SDG 5 (gendergelijkheid) en SDG 10 (ongelijkheid verminderen). Naast zijn werk bij ManpowerGroup is Van Meerkerk o.a. lid van de Economic Board Zuid-Holland en voorzitter van de Taskforce Human Capital EBZ, lid van de Raad van Toezicht van het ROC TOP college en voorzitter van de Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB).

Van Meerkerk over zijn toetreding tot de Raad van Toezicht van WOMEN Inc.: “Elke dag werk ik aan het vergroten van inclusiviteit en diversiteit in de maatschappij, binnen bedrijven en organisaties. Inclusiviteit draagt ertoe bij dat mensen oog hebben voor elkaar. Het zorgt voor vernieuwing en creativiteit. Vrouwen en mannen denken en organiseren gewoonweg anders. De som van samen gaat gelden zodra een ieder vanuit haar of zijn ervaringen en perspectieven bij kan dragen. Binnen ManpowerGroup hebben we daarom een agenda tot  bewuste inclusie en gendergelijkheid geïmplementeerd. Bij gelijke geschiktheid wordt er bij ons een vrouw benoemd in een leidinggevende functie. Vanuit deze waarden werken we ook met onze opdrachtgevers samen. Ik ben trots op mijn toetreding tot deze Raad van Toezicht. Ik ken WOMEN Inc van de sterke campagnes en de wijze waarop belangrijke thema’s breed geagendeerd worden. In mijn ogen is dit essentieel voor de toekomst van Nederland.”

 

Jannet Vaessen, directeur-bestuurder bij WOMEN Inc.: “Jeffreys ervaring met zowel uitdagingen op de arbeidsmarkt als sociale verandering is een waardevolle toevoeging aan onze Raad van Toezicht. Het is voor WOMEN Inc. van groot belang dat de Raad van Toezicht verschillende perspectieven vertegenwoordigt en wij verwachten dan ook dat de  innovatieve blik van Jeffrey ons zal helpen bij het realiseren van onze missie.’’

 

De Raad van Toezicht van WOMEN Inc. wordt verder gevormd door voorzitter Jacobina Brinkman (PwC), Sandra Dol (Politie Amsterdam-Amstelland) en Michael Kembel (o.a. IDFA en Jolley Holding Aruba VBA). Met de komst van Jeffrey van Meerkerk is de vrouw-man verdeling gelijk.