Interview in NRC met directeur Jannet Vaessen

In het NRC Handelsblad van zaterdag 11 oktober verscheen een interview met de directeur van WOMEN Inc., Jannet Vaessen. In dit interview vertelt ze over haar drijfveren om zich in te zetten voor de emancipatie van de vrouw, en hoe ze zich staande houdt in een wereld waarin de onderwerpen van WOMEN Inc. vaak in een taboesfeer hangen. Ook vertelt Jannet over de volharding waarmee ze WOMEN Inc. van de grond heeft gekregen, en het belang van optimisme.

Feminisme is niet anti-man
Jannet heeft zich niet altijd ingezet voor het feminisme, omdat dat nogal een anti-man stempel had. “Die boosheid van sommige feministen werkte op mij averechts. Tot ik de cijfers zag. Ik dacht: ongelofelijk, die ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Hoe kán het nou dat ik me hier niet voor inzet”. Toen ze zich hiervoor in ging zetten bij haar werk voor de Cultuurfabriek in Amsterdam werd stichting WOMEN Inc. geboren.

Taboesfeer
Inmiddels bestaat WOMEN Inc. al tien jaar en wordt er hard gewerkt. Omdat veel onderwerpen van WOMEN Inc. in de taboesfeer hangen, heeft Jannet geleerd hoe ze ze hier weer uit krijgt. “Zodra je nieuwe ideeën aandraagt, wordt er altijd op dezelfde manier gereageerd: eerst negeren ze je. Daarna krijg je weerstand, dan beschimping, en daarna pas acceptatie. Ik loop nu al bijna tien jaar mee, ben dat gewend. Ik los het op door zelf het voortouw te nemen. Negeren ze me, dan moet ik harder roepen. Weerstand overwin je door met feiten te komen. En als ik niet serieus genomen word, haal ik er partijen bij die wel serieus worden genomen.

Op eigen benen staan!
Het is belangrijk dat je als vrouw leert om op eigen benen te staan, vindt Jannet. Lees het hele interview via de betaalde pagina van het NRC Handelsblad (29 cent) of via Blendle.

Sluit je aan
WOMEN Inc. zet zich in voor gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Door je aan te sluiten bij ons netwerk kunnen wij onderwerpen die vrouwen belangrijk vinden breder maatschappelijk op de agenda te zetten, bij politici, media, bedrijfsleven, instituten, wetenschappers en overheden. Sluit je aan bij WOMEN Inc. en word onderdeel van één van de grootste vrouwennetwerken van Nederland!