Intermediair geeft tips om zorg en werk te combineren

Naar aanleiding van onze nieuwe campagne ‘IK BEN ER EVEN NIET’ verscheen er in Intermediair een interessant stuk over de stress die de combinatie van zorg en werk met zich meebrengt. WOMEN Inc. geeft in het artikel vijf nuttige tips over hoe je dit soort problemen vermijdt.

Zorg voor anderen is een taboe
Praten over de zorg voor anderen is in zekere zin een taboe,” vertelt Saskia de Hoog van WOMEN Inc. in het artikel. En dat terwijl het wel een groot probleem is: omdat mensen sneller overbelast raken is het psychisch ziekteverzuim de laatste vijf jaar al verachtvoudigd. Veel stellen nemen zich wel voor de zorgtaken gelijk te verdelen, maar in de praktijk blijkt dat vaak moeilijk, ook al omdat mannen gemiddeld nog steeds meer verdienen. Ook is het in sommige sectoren nog steeds lastig om minder uren te gaan werken.

Ga het gesprek aan!
Eén van de tips die de Hoog daarom in het artikel geeft is om het gesprek aan te gaan: “Wanneer je een duidelijke afspraak met je partner maakt, kom je niet voor verrassingen te staan.” Ook praten met werkgevers en/of collega’s kan je zorgen verlichten. “WOMEN Inc. zou het liefst zien dat dit een gevleugelde uitdrukking wordt: heb jij het gesprek al gevoerd?

Lees het hele artikel op Intermediair.nl

Voor wie zorg jij eigenlijk allemaal?
We roepen jou en alle vrouwen in heel Nederland op om 1 mei (Dag van de Arbeid) jouw onbetaalde zorgtaken voor één dag aan anderen over te laten. Een dag om stil te staan bij je ideale zorg- en werkbalans. Ga 1 mei ook de uitdaging aan en doe mee met het sociaal experiment #ikbenerevenniet. Want samen kunnen we een doorbraak realiseren in de verdeling van zorg en werk! Doe mee en ga naar: www.ikbenerevenniet.nl.