Inspirerende theatervoorstellingen

Laat je verrassen en inspireren door een avond theater! We hebben drie voorstellingen van vrouwelijke regisseurs voor je uitgelicht. Deze regisseurs zijn zelfs benoemd tot “de interessantste regisseurs van hun generatie” door NRC Next. Ze maken werk waarbij sekseverhouding en vrouwelijke stereotypes een rol spelen. Bekijk hieronder de voorstellingen en plan jouw theateravond.

De Wilde Eend (vr 30 oktober t/m vr 6 november)
Een stuk over hoe leugens in een gezin een jonge vrouw fataal worden. Hoe moet je in waarheid leven als in de leugen veel meer vreugde schuilt?
Informatie en kaarten: www.frascatitheater.nl
Geregisseerd door: Maren Bjørseth.

How did I die (di 3 t/m za 7 november)
In How did I die is de tijd een dwaalspoor: van het vinden van het lijk tot een mogelijke conclusie, maar ook de mogelijke laatste uren van de overledene. Niets is zeker.
Informatie en kaarten: www.frascatitheater.nl
Geregisseerd door: Davy Pieters.

De Meester en Margarita (première di 17 november)
De jonge Margarita verkoopt haar hart en ziel aan de duivel. Is dat per definitie slecht? En waar staan de begrippen ‘goed’ en ‘kwaad’ vandaag de dag nog voor?
Informatie en kaarten: tgstormvogels.nl
Geregisseerd door: Julie van den Berghe.

Tips van de regisseurs
Deze vrouwelijke regisseurs zijn onderdeel van een nieuwe generatie in een vooral door mannen gedomineerd vakgebied. We hebben drie tips uitgelicht van deze regisseurs die ook op andere vakgebieden voor vrouwen van toepassing zijn.

» Tips van 3 vrouwelijke regisseurs voor elke vrouw