Indrukwekkende fotoserie over de vliegramp van Ilvy Njiokiktjien

Fotograaf Ilvy Njiokiktjien vinden wij een geweldig rolmodel. Op jonge leeftijd won zij al vele prijzen waaronder dit jaar de Zilveren Camera. Voor The New York Times maakte ze onlangs een indrukwekkende fotoserie van de leegte die achterblijft na de vliegramp. 


Uit de indrukwekkende fotoserie: 'The Empty Spaces Left Behind By Malaysia Airlines Crash'

Fotograaf Ilvy Njiokiktjien is nog maar 29 jaar en al zeer succesvol. In 2007 wint ze de Canonprijs (onderdeel van de Zilveren Camera) voor jong fotografisch talent.
In 2012 wint ze bij de World Press Photo de tweede prijs in de categorie ‘Hedendaagse Kwesties Enkel’ met haar fotoserie Afrikaner Blood. 

In 2013 wordt Ilvy aangesteld als Fotograaf des Vaderlands. Tijdens het jaar dat ze Fotograaf des Vaderlands is, fotografeerde ze verjaardagen overal in Nederland. Dit jaar won Ilvy als eerste vrouw de prestigieuze fotoprijs de Zilveren Camera. Ze kreeg deze belangrijke prijs voor een foto die ze maakte op de begrafenis van Nelson Mandela. Het is voor het eerst in 65 jaar dat de prijs naar een vrouw gaat. 


Ilvy Njiokiktjien wint dit jaar als eerste vrouw de belangrijke fotoprijs de Zilveren Camera

Ook voor WOMEN Inc. heeft Ilvy prachtige foto's gemaakt. We vinden haar een inspirerend rolmodel die haar talenten optimaal benut. De fotoserie 'The Empty Spaces Left Behind By Malaysia Airlines Crash' is zeer indrukwekkend. Bekijk de serie op www.nrc.nl of bekijk wat Ilvy nog meer allemaal doet op haar website: http://www.imagesbyilvy.com.

Sluit je aan bij WOMEN Inc. 
WOMEN Inc. vergroot de kansen van alle vrouwen in Nederland. Door vrouwelijke rolmodellen een podium te bieden kunnen zij andere vrouwen inspireren. Versterk jezelf en elkaar en blijf op de hoogte van actuele onderwerpen en activiteiten: Sluit je aan