In Metro vandaag aandacht voor gender in het medisch onderwijs

Vanochtend verscheen er in de Metro een artikel over gender in het medisch onderwijs en ons evenement vanmiddag in het Radboudumc Nijmegen. Prof. dr. Toine Lagro-Janssen, huisarts en hoogleraar Vrouwenstudies Medische Wetenschappen bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde, vertelt dat er meer aandacht moet komen voor vrouwen in medische lesboeken. Rondgang langs universitair medische centra moet ervoor zorgen dat het mannenlichaam straks niet meer de norm is in het medisch onderwijs. ”Het mannenlichaam is nog altijd de norm. De zorg voor vrouwen schiet hierdoor regelmatig tekort”, stelt Lagro-Janssen.

Om hier verandering in te brengen organiseert de Alliantie Gender & Gezondheid, een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en WOMEN Inc., een medisch onderwijstraject langs univeristair medische centra door heel Nederland. Vandaag is hiervan de officiele aftrap in het Radboudumc. Lagro-Janssen is één van de sprekers op de bijeenkomst over genderspecifieke zorg.

» Lees hier het hele artikel in de Metro

Meer weten?

Eind 2015 organiseerde prof. dr. Toine Lagro-Janssen een conferentie met alle acht UMC's om tips uit te wisselen over het implementeren van gender in medisch onderwijs.

 

»Lees hier hun tips terug!