In gesprek over de winst van zorgvriendelijk werkgeverschap

Op Internationale Vrouwendag ging WOMEN Inc. onder leiding van ondernemer en presentatrice Zarayda Groenhart in gesprek over zorgvriendelijk werkgeverschap. Kijk het gesprek nu terug en kom erachter hoe Bob Kapitein van patisserie Maison Kelder en Wouter van Daalen van &samhoud consultancy omgaan met de uitdaging van nu: het combineren van werk en zorg. Zarayda Groenhart vatte het gesprek goed samen: “Work-life balans betekent: betere resultaten, minder ziekteverzuim, meer winst, meer vrouwen aan de top. Waarom zijn we ons niet bewust van deze win-winsituatie?”

Bob Kaptein van patisserie Maison Kelder raadt andere werkgevers aan: “Bied je medewerkers flexibiliteit! Ik richt me niet op winst maar op tevredenheid en loyaliteit. Ik wil dat mijn medewerkers er voor hun familie kunnen zijn, ondanks ons strakke rooster.”

Wouter van Daalen legt uit wat zorgvriendelijk beleid zijn organisatie heeft opgeleverd: “Langer vaderschapsverlof heeft veel positieve effecten: de vader kan echt aanwezig bij zijn gezin en wennen aan de nieuwe situatie. Als hij weer aan het werk gaat, is hij helemaal opgeladen.”


Ook interessant voor jou:
» Is jouw organisatie zorgvriendelijk?
» Whitepaper 'De winst van zorgvriendelijk werkgeverschap'.
» Video: hoe wordt er op de werkvloer gereageerd op toenemende zorgtaken? 
» Harry van de Kraats over zorgvriendelijk werkgeverschap.