Iedereen kan netwerken!

Netwerken is simpelweg contact leggen en onderhouden met mensen die je kunnen helpen in je werk of je privéleven. Wij geloven dat elke vrouw kennis en ervaring heeft om een ander te helpen. Wil jij beter leren netwerken om zo dichter bij je doel te komen? Bekijk deze vijf tips:

1. Maak een overzicht van jouw netwerk. Dat is groter dan je denkt. Familie, vrienden, kennissen van de sportclub en contacten via social media vormen ook jouw netwerk. 

2. Netwerken is geven en nemen. Denk niet alleen aan jezelf maar denk ook mee met de ander.

3. Stel je actief op. Blijf niet bescheiden afwachten, stel vragen en vertel over jezelf. Eigenlijk kan iedereen die je tegenkomt je verder helpen. Daar kom je achter door in gesprek te gaan. Heb het lef om buiten je 'comfort zone' te treden en durf stappen te nemen die nodig zijn om je doel te bereiken. Niet geschoten is altijd mis. 

4. Laat je netwerk weten waar je naar op zoek bent. Het is daarbij belangrijk om eerst duidelijk je doel voor ogen te hebben. 

5. Bedank mensen die je een tip hebben gegeven. En laat altijd weten wat je met de tip hebt gedaan. Ook als de tip jou geen baan/oplossing heeft opgeleverd. Zo behoud je jouw netwerk.

Jezelf verder ontwikkelen, je stem laten horen, ervaringen delen en samen alle vrouwen van Nederland versterken? Het kan allemaal door je aan te sluiten bij het netwerk van WOMEN Inc. Dit is hét netwerk voor alle vrouwen, die zichzelf willen versterken. En daarmee de positie van alle vrouwen in Nederland. Sluit je aan!

Jij hebt anderen iets te bieden en anderen jou ook. WOMEN Inc. zorgt ervoor dat vraag en aanbod bij elkaar komen. Heb jij advies nodig voor het zetten van je volgende stap? Laat dan het WOMEN Inc. netwerk voor je werken, door voor te leggen wat jij nodig hebt. En geef jouw tips aan andere vrouwen die een stap willen zetten. Volg ons op Facebook en Twitter om in contact te komen met andere vrouwen die zichzelf en elkaar willen versterken of mail jouw specifieke vraag, ervaring of tip naar info@womeninc.nl. Binnenkort kan je met jouw persoonlijke WOMEN Inc. profiel nog makkelijker kennis uitwisselen!

Meer tips om zakelijk te netwerken vind je bijvoorbeeld op www.carrieretijger.nl

Meer tips om via LinkedIn je zakelijk netwerk te benutten en te vergroten vind je hier.