Hoe bewust ben jij van jouw geld en jouw kansen?

Hoe zorg je dat je kansen en mogelijkheden ziet en grijpt? En wat levert dat dan op? Dit waren de vragen die op 13 november centraal stonden tijdens onze talkshow ‘Jouw Geld, Jouw Kansen’ in het Bijlmer Parktheater, die WOMEN Inc. samen met Bijlmer Voices, Da Bounce, Krater Art & Community, stichting Madi en Delta Lloyd organiseerde. Lees hier terug welke tips de rolmodellen ons mee hebben gegeven. 

Rolmodellen aan het woord over hun geld en hun kansen
Moderator Tanja Jadnanansing vroeg verschillende rolmodellen naar hun ervaringen. Janice Deul, Zarayda Groenhart, Mariska Meijers en Marian Spier gaven de vrouwen in het publiek tips over geld en kansen grijpen.Janice Deul is freelance journalist, fashion activist en mede-schrijfster van het boek “Little Black Hair Book”. Zij heeft ervaren dat de modewereld een erg beperkte definitie heeft van mode en schoonheid. Hierdoor biedt deze wereld weinig kansen voor een breed publiek vrouwen. “Ik wil graag laten zien dat er meer is dan blond, slank, blij en jong”, aldus Janice Deul. Zij brengt hier verandering in met haar inspirerende platform, waar ze pleit voor meer diversiteit in de modewereld en lifestyle magazines. Op deze manier creëert Janice haar eigen kansen in een wereld waar kansen nog steeds erg beperkt zijn.

Zarayda Groenhart is presentator en oprichter van theWhyGirl.com, inspiratieplatform voor creatieve en ondernemende grootdromers. Door groot te durven dromen durf je verder te denken en kijken dan wat je voorgeschoteld krijgt. Zo heeft Zarayda als grootdromer kansen ontdekt in hoeken die nog onbekend waren voor haar. Ze vertelt ons hoe zij een nieuwe start heeft gemaakt na haar carrière bij BNN: “Je moet gewoon heel ongelukkig worden in een bepaalde positie. Dan krijg je óf een burn-out óf je kiest opnieuw”. Ze voegt er aan toe dat het hierbij belangrijk is dat we ons bewust zijn van de financiële gevolgen van onze keuzes. “Als je niks over geld leert en als je je er niet in verdiept, dan houd je jezelf weg van een belangrijke tool om dingen te realiseren”, aldus Zarayda. Ten slotte sluit Zarayda af met een laatste boodschap: “Schulden ontstaan als andere mensen een prioriteit worden boven jezelf en je bijvoorbeeld te veel waarde hecht aan wat anderen van je vinden”. Wij hadden het zelf niet mooier kunnen verwoorden!

Mariska Meijers is creative entrepeneur en founder van internationaal lifestyle merk Mariska Meijers Amsterdam. Mariska vertelde hoe zij een stapje verder is gekomen: “Je moet jezelf in de spiegel kijken en bewust worden van wat je wel kunt en wat je niet kunt”. Vaak ervaren we een drempel als we om hulp willen vragen. Om echt kansen te benutten en deze ook voor jezelf te creëren is het belangrijk om op tijd en aan de juiste mensen hulp te vragen. “Nee heb je, ja kun je krijgen. Met een nee ben je een ervaring rijker, met een ja kom je een stapje verder”, aldus Mariska.

Marian Spier is zakelijk directeur Animatiefilmfestival en founder van TEDxAmsterdamWomen. Zij vertelde ons over de mogelijkheden van een goed netwerk. “Het is belangrijk om gericht te zoeken en te bedenken waar je over 5 jaar wilt zijn. Dat is niet voor iedereen altijd even duidelijk, maar juist door met veel mensen te praten kom je er zelf ook achter wat je wilt”. Ten slotte geeft Marian ons mee dat het belangrijk is om het juiste netwerk op te zoeken: “Je moet naar het netwerk gaan dat past bij je doel. Het is belangrijk om met mensen om te gaan die meer weten dan jij, want daar kan je van leren en die helpen je verder te komen”.

Meer inspiratie!
Wil jij meer lezen over inspirerende rolmodellen, lef en financiën? Sluit je dan aan bij het WOMEN Inc. Netwerk!