Het Financieele Dagblad schrijft over onze expertmeeting (on)gelijke beloning

Deze week verscheen in het Financieele Dagblad een artikel over onze expertmeeting (on)gelijke beloning en PvdA-Kamerlid Keklik Yücel. Zij vertelde tijdens de bijeenkomst dat haar wetsvoorstel ervoor zorgt dat ongelijke beloning binnen bedrijven zichtbaar wordt. “Maak salarisverschillen openbaar”, aldus Yücel.

Daarnaast moet het bewustzijn binnen bedrijven rondom loonverschil vergroot worden en de controle op dit onderwerp verstevigd worden. "Iedereen vindt ongelijke beloning voor mannen en vrouwen voor gelijk werk in Nederland anno 2014 onwaardig, maar het blijkt een hardnekkig probleem. Daarom wil ik met dit wetsvoorstel die verschillen sneller tegengaan", aldus Yücel.

In het artikel geeft het PvdA-Kamerlid ook aan dat haar wet ervoor zorgt dat onderzoekers, politici en organisaties als WOMEN Inc. loonverschillen kunnen volgen en onder de aandacht kunnen brengen.

Uitkomst van de expertmeeting was onder andere dat een grote rol weggelegd is voor werkgevers om ongelijke beloning terug te dringen. Ben je benieuwd naar meer uitkomsten en handelingsperspectieven? Lees hier het verslag van de expertmeeting.