Gelijk=Anders festival

Op zaterdag 27 juni 2015 staat Pakhuis de Zwijger in Amsterdam in het teken van gelijkheid. Verschillende vrouwenorganisaties, waaronder WOMEN Inc., en ontwikkelingshulporganisaties slaan de handen ineen en organiseren samen het Gelijk=Anders festival. Gelijkheid tussen vrouw, man, trans, LHBT en alles daartussenin. Gelijkheid lijkt namelijk vanzelfsprekend, maar hoe gelijk zijn we nu helemaal?

Is gelijkheid dichterbij gekomen?
Het is nu twintig jaar na de laatste Wereld Vrouwen Conferentie in Beijing. Daar werden de rechten van vrouwen stevig op de kaart gezet. Hoe staan we er nu voor? Is gelijkheid dichterbij gekomen in Nederland en in andere landen? En hoe gaan mannen om met veranderende rollen en sociale normen? Vandaag de dag bestaat ruim de helft van de wereldbevolking uit vrouwen. Zij doen tweederde van het werk, verdienen tien procent van het wereldinkomen en hebben toch maar één procent van alle bezittingen in handen.

Agenda voor de Toekomst
Tijdens het Gelijk=Anders Festival op 27 juni gaan activisten, artiesten, wetenschappers en politici samen met het publiek aan de slag met de nieuwe ‘Agenda voor de Toekomst’ voor een gelijke wereld. Een wereld waarin het niet uitmaakt in welk lichaam je geboren bent of wie je liefhebt. Denk en doe je mee?

Meer informatie
Meer informatie en kaartverkoop via www.gelijkisanders.nl.


Gelijk=Anders wordt georganiseerd en mede mogelijk gemaakt door Hivos, Plan Nederland, Mama Cash, RutgersWPF, Oxfam Novib, Cordaid, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Ministerie van Buitenlandse Zaken, WOMEN Inc, ICCO, Atria, Nederlandse Vrouwenraad, FNV Mondiaal, Gemeente Amsterdam, Netwerk VN Vrouwenverdrag, TIYE International, African Sky, MenEngage en WO=MEN.