Feminisme is niet meer alleen een zaak voor vrouwen

Mannen moeten ook worden betrokken bij de emancipatiestrijd, laat tijdschrift Opzij zien met hun oplage van de Ophij, die maandag gepresenteerd werd bij PAUW. Zij sluiten hier mooi aan bij de visie van WOMEN Inc., die ook mannen betrekt bij emancipatie.

Mannen profiteren ook van emancipatie
Het feminisme is niet meer alleen een zaak voor vrouwen, maar mannen hebben er ook baat bij dat we de laatste eindjes van de emancipatie afronden,” stelt Irene de Bel, hoofdredacteur Opzij, in de aflevering. Ze doelt hier bijvoorbeeld op het feit dat veel vrouwen nog steeds meer parttime werken en meer zorgen dan mannen.

Hier is Filemon Wesselink, covermodel van de Ophij, het helemaal mee eens. Hij merkt in zijn dagelijkse leven als vader van twee kleine kinderen dat het best moeilijk is een gelijkwaardig leven te hebben als partners: “De wereld faciliteert twee werkende ouders niet.

Precies om deze reden organiseerde WOMEN Inc. afgelopen 6 maart het evenement omtrent de nieuwe verdeling van zorg en werk, waar we met vrouwen én mannen nieuwe oplossingen bedachten voor deze verdeling. Wij vinden het super goed dat ook Opzij en Filemon dit onder de aandacht brengen!

Uitzending bekijken?
De Pauw aflevering is hier terug te zien. Het item over de Ophij begint vanaf 44:25.