Delen

FemCity en WOMEN Inc. in Pakhuis De Zwijger

Dit najaar slaan FemCity en WOMEN Inc. de handen ineen. Waar FemCity sinds 2019 belangrijke onderwerpen rondom gendergelijkheid en vrouwenrechten agendeert op het podium van Pakhuis de Zwijger, zet WOMEN Inc. zich al ruim 15 jaar in om emancipatie te versnellen. Samen met onder andere onderzoekers, politici, mediamakers en ervaringsdeskundigen gaan we in gesprek over onderwerpen als de emancipatie-agenda van het aankomende kabinet, de beeldvorming rondom seks en consent in de media, het bespreekbaar maken van cyclusgerelateerde klachten en de representatie van vrouwen in de media. Het doel? Publieke gesprekken over gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender of sekse.

Deze avonden zijn al geweest:

27 september – FemCity x WOMEN Inc. – Maak een punt van gendergelijkheid
De eerste talkshow van deze reeks is ‘Maak een punt van gendergelijkheid’. Aan tafel zitten verschillende Kamerleden waaronder: Jeannet van der Laan (D66), Judith Tielen (VVD), Lisa Westerveld (GL) en Nilüfer Gündoğan (VOLT). Samen met jou gaan we in gesprek over het toekomstige emancipatiebeleid. Worden het vier vette of magere jaren? Ook nemen de Kamerleden plaats op de biechtstoel. Wanneer gingen zij de mist in op het gebied van emancipatie en wat hebben zij hiervan geleerd?

11 oktober – FemCity x WOMEN Inc. – Sexpertise op je scherm: zucht of zegen?
Op 11 oktober gaan we aan de hand van fragmenten uit films en series in gesprek over: ‘Seks op je scherm’. Met jongeren, mediamakers en experts als Karlijn de Blécourt en Sharmila Vooren starten we (samen met jou) het gesprek. Velen van ons herinneren zich de kus uit het sprookje Sneeuwwitje: een prins die een slapende vrouw wakker kust. Gelukkig zijn we ons er inmiddels van bewust dat deze actie grensoverschrijdend gedrag laat zien. Iemand zoenen zonder toestemming is natuurlijk niet acceptabel. Maar hoe gaan visuele media tegenwoordig om met thema’s als seks, consent en genot?

9 november – FemCity x WOMEN Inc. – Menstruatiemythes
Op 9 november staan menstruatiemythes centraal. Menig mens maakt het maandelijks mee. Maar wat weten we er eigenlijk over en wanneer is het tijd om aan de bel te trekken? Bloeden, emotionele schommelingen en kramp horen er allemaal bij, is wat ons van jongs af aan verteld wordt. Toch is de vraag over waar de (pijn)grens ligt belangrijk. Samen starten we het gesprek over hormonen, menstruatie, anticonceptie en hieraan gerelateerde klachten, om ervoor te zorgen dat zorgverleners deze beter herkennen en behandelen.

17 november – FemCity x WOMEN Inc. – Man, wat ben je veel in beeld
Wie zien we op de buis, waar hebben zij het over en hoe kan dit gelijkwaardiger? Dat zijn de vragen die centraal staan bij de laatste FemCity x WOMEN Inc. talkshow van deze reeks. Met mediamakers en experts gaan we in gesprek over de resultaten van een groot onderzoek, uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, dat gaat over de representatie van vrouwen op de Nederlandse televisie. 

 

Wil jij nou ook bij één of meerdere talkshows aanwezig zijn? Reserveer dan nu jouw gratis (digitale of fysieke) plek voor deze mooie avonden in Pakhuis De Zwijger

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer
 • Actueel
 • Media
 • ...

Hé mediamaker, let op je woorden!

 • Actueel
 • Werk
 • Gezondheid
 • Financiën
 • Media
 • ...

FemCity x NL Kiest: Stem voor gendergelijkheid

 • Actueel
 • ...

Prinsjesdag 2021

Bekijk meer