Emancipatie is niet alleen een vrouwenzaak

Emancipatie is niet alleen een vrouwenzaak: ook mannen mogen best de handen eens uit de mouwen steken! Om die mannen te bereiken bundelt WOMEN Inc. haar krachten met eMANcipator, een initiatief van Jens van Tricht.

Veel te winnen met mannenemancipatie
Jens van Tricht houdt zich al jaren bezig met mannenemancipatie en is oprichter van eMANcipator, een stichting die zich inzet voor rechtvaardige sekseverhoudingen door het bevorderen van mannenemancipatie. Mannenemancipatie brengt veel voordelen met zich mee, vindt Jens: “Mannenemancipatie gaat erover dat mannen iets kunnen en moeten bijdragen aan de emancipatie van vrouwen, én dat ze daarbij een heleboel te winnen hebben.” Met eMANcipator ondersteunt en verbindt hij professionals en organisaties op het gebied van mannenemancipatie.

De 100 vrouwen en 100 mannen van Nederland
Met behulp van Jens van Tricht gaan we ons meer focussen op de rol van mannen in de vrouwenemancipatie. eMANcipator representeert hierin de mannelijke stakeholder in onze campagne voor een nieuwe verdeling van zorg en werk. Nadat WOMEN Inc. in 2014 ‘de 100 vrouwen van Nederland’ presenteerde, is nu in samenwerking met eMANcipator een panel van de ‘100 mannen van Nederland’ opgesteld. Op die manier kunnen ook mannen meepraten over hoe we samen gaan zorgen voor de #nieuweverdeling.

Meer lezen over de campagne van WOMEN Inc. en de #nieuweverdeling? Dat kan: 

​» Campagne zorgen voor anderen
» Vrouwen en mannen: wie zorgt en wie werkt het meest?
» Waarom het tijd is voor een nieuwe verdeling van zorg en werk?
» Waarom zorgt de participatiesamenleving voor de overbelasting van vrouwen?
» Kunnen mannen minder goed voor anderen zorgen dan vrouwen?
» De verdeling van zorg en werk internationaal
» De bijeenkomst op 6 maart over zorg en werk
» Voor wie zorg jij eigenlijk allemaal?