Dromen uit laten komen doe je zelf

Carola van der Kolk werkte voor haar zwangerschap in een kinderopvang. Ze kon zichzelf niet langer vinden in de manier van werken door de crisis, nieuwe plannen en nieuw beleid. Daarom besloot ze voor zichzelf te beginnen met een eigen gastouderopvang aan huis. Ze was zo gedreven dat ze zeven weken na de geboorte van haar zoontje al bij het UWV zat om haar onderneming op te starten. Haar doorzettingsvermogen om deze droom uit te laten komen inspireerde ons enorm.

Ambitieus plan
Carola is blij dat ze haar ambitieuze plan heeft doorgezet: “Mijn eigen beleid, mijn eigen budget en toch doen wat ik het liefste doe: zorgen voor kinderen, ze wat leren. En dat leren is heel breed. Van beestjes bestuderen tot liedjes zingen. Leren dat groente niet in een fabriek gemaakt wordt, maar dat het aan een plant groeit, zowel boven als onder de grond.”

Het was hard werken om de opvang van de grond te krijgen, maar daardoor liet Carola zich niet tegenhouden. “Het vergt veel werk om je huis en tuin te laten voldoen aan alle eisen. Bovendien zijn er dagen waarbij alles soepel gaat en de kinderen heerlijk met elkaar spelen. Maar er zijn ook dagen dat ze vaker een ruzietje hebben en al het speelgoed uit de kasten trekken. Daar moet je maar tegen kunnen.”

Een gastouderopvang is ook niet voor iedereen weggelegd, vertelt Carola. “Gastouderschap is iets waar je goed over na moet denken, je deelt je huis tijdens je werktijden. Je bent gewoon meestal thuis. Je werkt alleen, zonder collega’s.”

Een duidelijk doel voor ogen
Het was dus een hele grote stap, maar met voldoende lef en met een duidelijk doel voor ogen heeft Carola haar kinderopvang gerealiseerd. Zoek goed uit wat je wilt en hoe het moet, is dan ook Carola’s tip aan de vrouwen van Nederland. “Hoe meer je weet voor je start, hoe minder je tegen bergen oploopt als je eenmaal gestart bent. Sta er af en toe echt eens bij stil wat je wilt en wat je er nog voor moet doen.”

Sluit je aan!
WOMEN Inc. bewondert het doorzettingsvermogen van Carola. Haar doel was zo simpel nog niet, en ze heeft het maar mooi gedaan. WOMEN Inc. zet zich in om vrouwen te versterken en de kansen van vrouwen in Nederland te vergroten. Doe je met ons mee? Sluit je aan bij ons netwerk!