Dress Red Day: draag rood voor het vrouwenhart!

Tijdens Dress Red Day kleden vrouwen zich elk jaar massaal in het rood om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Dress Red Day is een initiatief van de Hartstichting en valt dit jaar op zaterdag 27 september. WOMEN Inc. pleit net als de Hartstichting voor de erkenning van de verschillen tussen mannen en vrouwen bij hart- en vaatziekten.

Doodsoorzaak nummer één bij vrouwen
Elke dag sterven er 56 vrouwen in Nederland aan hart- en vaatziekten. In totaal sterven per jaar 20.344 vrouwen aan deze aandoening. Toch is er weinig bekend over hoe hart- en vaatziekten eruit zien bij vrouwen. Helaas heerst nog steeds het idee dat het een ‘mannenziekte’ is. Onderzoek wordt dan ook vooral gedaan bij mannen en medicijnen worden alleen getest op mannen. Dit ten nadele van het vrouwenlichaam, dat heel anders in elkaar zit.

Kom in actie op Dress Red Day!
Met de Dress Red Day roept de Hartstichting vrouwen op in actie te komen voor hun eigen gezondheid. In de actieweek van de Hartstichting (20 tot 27 september) worden allerlei activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor dit goede doel. Je kunt zelf ook meedoen! Kijk op de website van de Hartstichting hoe je zelf een actie kunt organiseren en hoe de Hartstichting je daarin kan ondersteunen. Blijf via de Facebookpagina van Dress Red Day op de hoogte van alle acties die in Nederland gehouden worden.

Dress-Red-Awareness Walk
Cardiologe Janneke Wittekoek komt ook in actie. Zij is oprichter van de Heartlife Kliniek in Utrecht, die zich speciaal inzet voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Op Dress Red Day organiseert dr. Janneke Wittekoek een Dress-Red-Awareness Walk door het Maximapark in Utrecht. Met deze actie wil Janneke speciale aandacht vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Talkshow hart- en vaatziekten
WOMEN Inc. zit zelf ook niet stil rond de Dress Red Day en houdt op 30 september een talkshow over hart- en vaatziekten, in samenwerking met het Radboudumc in Nijmegen. Tijdens het avondprogramma gaan drie hartpatiënten en drie medisch specialisten onder leiding van presentatrice Violet Falkenburg met elkaar in gesprek over hart- en vaatziekten, en de verschillen bij mannen en vrouwen. Wees welkom en meld je aan!