Documentairefestival IDFA: Tip van WOMEN Inc.

Ga jij dit jaar ook naar het IDFA, maar heb je geen idee welke documentaire je uit moet kiezen? WOMEN Inc. helpt je uit de brand en raadt je er een aan van de bijzondere vrouwelijke regisseur Kim Longinotto.

Stem voor vrouwen
Vrouwelijke regisseurs zijn nog altijd in de minderheid, daarom zet WOMEN Inc. Kim Longinotto graag in de spotlight. Kim wordt geroemd voor de manier waarop ze zichzelf wegcijfert, en de hoofdpersonen op de voorgrond zet. Zo geeft Kim vrouwen die normaal niet in de aandacht staan, een stem die overal gehoord wordt. De meeste films van Longinotto gaan over onderdrukking, discriminatie en de situaties van (vrouwelijke) slachtoffers.

Liefde door de jaren heen
Op het IDFA wordt dit jaar haar documentaire Love Is All vertoond. Deze documentaire gaat over liefde, en hoe liefde in de loop van de tijd veranderd is. Waar je honderd jaar geleden elkaar in het openbaar geen kus kon geven, kijkt nu daar niemand meer van op. Ook was homoseksualiteit honderd jaar geleden een groot taboe, nu is het homohuwelijk aan de orde van de dag. De vraag die deze documentaire je uitdaagt om te beantwoorden, is; verandert de liefde of verandert de wereld om ons heen? Bekijk hier een preview.

Q&A met Jannet Vaessen       
Jannet Vaessen, directeur van WOMEN Inc., en Kim Longinotto zullen met elkaar in gesprek gaan na afloop van de vertoning van de documentaire. Over de film, vrouwelijke beelmakers en de female gaze. De documentaire wordt vertoond op zondag 23 november om 14.45 uur in EYE Cinema in Amsterdam. Wil je er bij zijn? Tickets zijn nu verkrijgbaar via IDFA.

Winactie!
WOMEN Inc. mag 5x2 kaarten weggeven voor deze documentaire. Wil jij winnen? Stuur voor dinsdag 18 november een mail naar info@womeninc.nl en laat weten waarom jij hier absoluut bij wil zijn. De winnaars krijgen van ons de kaarten per e-mail toegestuurd.