De vrouwen achter FIFE

Op 25 november vindt in het Wilminktheater voor de vijfde keer het Female Inspiration Festival Enschede (FIFE) plaats. Een spetterende dag boordevol activiteiten op het gebied van lef, love en money. Maar wie zijn de krachtige vrouwen achter dit festival? Wij interviewde Inge Stegeman en Marianne Witvoet, twee van de tien vrouwen achter FIFE, over hun taken en de kracht van FIFE.

Inge Stegeman is projectmanager bij FIFE. Ze zorgt ervoor dat alles goed loopt en dat op 25 november alle aanwezige vrouwen, maar liefst duizend, een geweldige dag hebben. “In de praktijk weet ik hoe alles loopt en leg ik de lijntjes. Ik heb een enthousiaste werkgroep waarin iedereen haar steentje bijdraagt!”

Bij de vraag wat ze andere (werkzoekende) vrouwen wil meegeven reageerde Inge inspirerend: “Kom uiteraard naar FIFE! Meer nog zou ik vrouwen willen zeggen; ga actief aan de slag. Er zijn genoeg organisaties, evenementen  en mensen die je verder kunnen helpen. Maar zet zelf de eerste stap en laat weten waar je hulp kunt gebruiken.”

Het aanspreekpunt rondom de kinderopvang voor en tijdens FIFE is Marianne Witvoet. Ook praat en denkt zij mee met de werkgroep. “Het is erg belangrijk dat vrouwen hun eigen keuzes maken. Hierdoor besef je dat je een zelfstandig persoon bent. Het stimuleren van vrouwen tot economische zelfstandigheid vindt niet alleen plaats op de grote FIFEdag. Dit proces loopt het hele jaar door tijdens de FIFE vrouwenbeurscafés en De tafel van één. Eigenlijk is de grote FIFEdag het toetje. Als slagroom op de taart van en voor vrouwen.” aldus Marianne.

En de tips van Marianne voor de (werkzoekende) vrouw?: “Wees bewust van wat je doet. Richt je eigen leven in en maak je eigen keuzes. Welke keuze je ook maakt; als je er over na hebt gedacht en er achter staat is de keuze goed.”

Tot slot hoopt Marianne dat net als de andere jaren duizend blije en vrolijke vrouwen genieten van dit prachtige festival. “Enschede siddert van blijdschap en energie op die dag. Daar wil je gewoon bij zijn!”De vrouwen achter FIFE; linksonderin zit Marianne naast haar zit Inge. 


WOMEN Inc. werkt ook dit jaar weer samen met FIFE om een mooi programma neer te zetten. Zo zorgen we voor een bijzondere opening van de dag, organiseren we een workshop en bemannen we de netwerkrotonde. We weten hoe belangrijk netwerken is en wat het je op kan leveren.

Wil je ook geinspireerd worden tijdens de laatste FIFE? Klik dan hier om je in te schrijven!

FIFE 2014 wordt mogelijk gemaakt door: Volksuniversiteit Enschede, WOMEN Inc., Werkplein Twente, SIVE & Gemeente Enschede.