Campagne #ikbenerevenniet

Veel vrouwen nemen naast hun betaalde baan de zorg voor anderen op zich. Dit kan de zorg voor kinderen zijn, maar ook de zorg voor een chronisch zieke partner, gehandicapt kind of hulpbehoevend familielid of kennis. Werk en zorgtaken kunnen prima te combineren zijn. Doordat het kabinet in de participatiesamenleving burgers echter oproept om meer zorg op zich te nemen dan ze nu al doen, kan je hiermee toch in de knel komen.

WOMEN Inc. wil voorkomen dat dit gebeurt en voert daarom campagne "IK BEN ER EVEN NIET". Met onze campagne willen we vrouwen, mannen, werkgevers en de overheid in laten zien dat we met z’n allen meer stil moeten staan bij wie verantwoordelijk is voor de zorg voor anderen. Dit zijn we namelijk allemaal, maar toch komt de zorg nog steeds vooral op de schouders van vrouwen terecht. Tijd om hier verandering in te brengen!

Voor wie zorg jij eigenlijk allemaal? 
We roepen jou en alle vrouwen in heel Nederland op om jouw onbetaalde zorgtaken voor één dag aan anderen over te laten. Een dag om stil te staan bij je ideale zorg- en werkbalans. Ga ook de uitdaging aan en doe mee met het sociaal experiment #ikbenerevenniet. Want samen kunnen we een doorbraak realiseren in de verdeling van zorg en werk! Doe mee en ga naar:www.ikbenerevenniet.nl.

Schrijf mee!
We zijn ontzettend nieuwsgierig hoe jij werk en zorg combineert, hoe je het verdeelt met je partner of iemand anders en wat jouw ervaringen zijn met je werkgever. Dus deel jouw verhaal met ons en alle vrouwen uit het WOMEN Inc. netwerk op ons online Podium: old.womeninc.nl/podium/


Meer lezen over de campagne van WOMEN Inc.? Dat kan: 

» Vrouwen en mannen: wie zorgt en wie werkt het meest?
» Waarom het tijd is voor een nieuwe verdeling van zorg en werk?
» Waarom zorgt de participatiesamenleving voor de overbelasting van vrouwen?
» Kunnen mannen minder goed voor anderen zorgen dan vrouwen?
» De verdeling van zorg en werk internationaal
» De bijeenkomst op 6 maart over zorg en werk
» Voor wie zorg jij eigenlijk allemaal?