Best Practice Zorgvriendelijke Werkgever: Google

Steeds meer vrouwen en mannen combineren werk en zorg. Met de komst van de participatiesamenleving neemt de zorgdruk steeds verder toe. Een goede balans tussen werk en prive wordt daarom steeds belangrijker voor werknemers. Een uitdaging voor werkgevers maar ook een kans om talent aan te trekken en te behouden. WOMEN Inc. belicht graag goede voorbeelden van zorgvriendelijk werkgeverschap.

Bewustmakende trainingen van Google
Tech-multinational Google wil voorkomen dat vooroordelen een rol spelen bij het aannameproces of bij promoties van vrouwen en minderheidsgroepen. Google erkent dat ieder mens en dus ook iedere medewerker van Google bevooroordeeld is. Daarom krijgt elke medewerker een training om zich bewust te worden van de eigen vooroordelen. Juist door je hiervan bewust te zijn, kun je er rekening mee houden. Daarnaast bestaat er bij Google een hulpgroep voor nieuwe ouders en krijgen zowel mannen als vrouwen langer verlof als ze een kind krijgen.

Whitepaper 'De winst van zorgvriendelijk werkgeverschap' 
Wat levert het een organisatie op als zij aandacht hebben voor de werk-privé balans van hun medewerkers? WOMEN Inc. en Great Place to Work® hebben samen inzichtelijk gemaakt welke winst er te behalen valt wanneer organisaties ‘zorgvriendelijk’ zijn. Kindergarden is een van de voorlopers die worden uitgelicht in de whitepaper. Laat je inspireren door de best practices, facts en figures in de whitepaper 'De winst van zorgvriendelijk werkgeverschap'.

» Klik hier en ontvang de whitepaper 'De winst van zorgvriendelijk werkgeverschap'!

Masterclass Modern Werkgeverschap
Uit onderzoek blijkt dat werkgevers zich wel zorgen maken over de toenemende zorgdruk maar nog niet goed weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Op 26 november 2015 organiseerde WOMEN Inc. in samenwerking met kennisinstituut Great Place to Work een masterclass voor werkgevers. Vijf best practices kwamen aan het woord en vertelden over de manier waarop zij omgaan met werknemers met zorgtaken

Lees hier hoe andere werkgevers voorlopen op het faciliteren van de combinatie van werk en zorg:
» Renault Nederland
» &Samhoud
» Atlassian
» Kindergarden
» Gideonsbende (Gemeente Amsterdam)
» Yonego