Best practice zorgvriendelijke werkgever: Atlassian

Steeds meer vrouwen en mannen combineren werk en zorg. Met de komst van de participatiesamenleving neemt de zorgdruk steeds verder toe. Een goede balans tussen werk en prive wordt daarom steeds belangrijker voor werknemers. Een uitdaging voor werkgevers maar ook een kans om talent aan te trekken en te behouden. WOMEN Inc. belicht graag goede voorbeelden van zorgvriendelijk werkgeverschap.

Atlassian ontzorgt haar medewerkers
Voor medewerkers met zorgtaken staat Atlassian klaar. Zo bieden ze moeders en vaders langer betaald verlof dan wettelijk is vastgesteld. Moeders mogen bij Atlassian 20 weken verlof opnemen (vier weken meer dan het wettelijk recht). Vaders krijgen 6 weken betaald verlof (wettelijk krijgen vaders 2 dagen betaald verlof). Door medewerkers wordt Atlassian als zeer zorgvriendelijk ervaren. HR Business partner Vivian Sweep zegt over het zorgvriendelijke beleid van Atlassian: 'We willen medewerkers een uitdagende werkplek bieden, waarin ze de ruimte hebben om zich te ontplooien. Het is dus niet meer dan logisch dat we rekening houden met het privéleven van onze medewerkers.'


Whitepaper 'De winst van zorgvriendelijk werkgeverschap' 
Wat levert het een organisatie op als zij aandacht hebben voor de werk-privé balans van hun medewerkers? WOMEN Inc. en Great Place to Work® hebben samen inzichtelijk gemaakt welke winst er te behalen valt wanneer organisaties ‘zorgvriendelijk’ zijn. Atlassian is een van de voorlopers die worden uitgelicht in de whitepaper. Laat je inspireren door de best practices, facts en figures in de whitepaper 'De winst van zorgvriendelijk werkgeverschap'.

» Klik hier en ontvang de whitepaper 'De winst van zorgvriendelijk werkgeverschap'!

Lees hier hoe andere werkgevers voorlopen op het faciliteren van de combinatie van werk en zorg:
» Kindergarden
» &samhoud
» Renault Nederland
» De Gideonsbende (Gemeente Amsterdam)
» Google Nederland
» Yonego