Alliantielid Jeanine Roeters van Lennep wint Corrie Hermannprijs

Één van de leden van onze Alliantie Gender & Gezondheid is in de prijzen gevallen! Dr. Jeanine Roeters van Lennep heeft op 10 oktober 2015 de Corrie Hermannprijs gewonnen voor haar werk op het gebied van gender en gezondheid. De Vereniging voor Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) reikt deze prijs jaarlijks uit aan een vrouwelijke arts die zich inzet om de kansen van vrouwen te vergroten. Lees in dit artikel waarom Jeanine Roeters van Lennep de terechte winnaar is.

Vrouwelijke artsen als rolmodel
Met de jaarlijkse uitreiking van de Corrie Hermannprijs brengt de VNVA rolmodellen uit de gezondheidszorg in beeld. Zodat zij weer een inspiratie voor andere artsen kunnen zijn. De Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) vergroot de kansen van vrouwelijke artsen en verbetert de gezondheidszorg voor vrouwen. Ze willen zorgen dat vrouwelijke artsen vaker naar leidinggevende functies doorstromen en evenveel kans maken op een onderzoeksbeurs als mannen. Daarnaast zet de VNVA zich samen met WOMEN Inc. en onze Alliantie Gender & Gezondheid in meer erkenning te krijgen voor man-vrouw verschillen in de gezondheidszorg. Om daarmee de zorg voor vrouwen te verbeteren.

Bewustwording over m/v verschillen in gezondheidszorg
Dr. Jeanine Roeters van Lennep maakt zich al vele jaren hard voor de erkenning van man-vrouw verschillen in de gezondheidszorg. Zelf is zij, als vasculair internist, gespecialiseerd in de m/v verschillen bij hart- en vaatziekten. Daarnaast organiseert zij bij Erasmus MC in Rotterdam elk jaar de Women’s Health Week. “Aanvankelijk dacht ik dat sekse en gender geen rol speelde in mijn vakgebied, maar toen ik erover nadacht, besefte ik mij dat mannen en vrouwen hun klachten echt anders uiten”, zei een KNO-arts (specialist keel, neus en oren) van het Erasmus MC na de Women’s Health Week. Jeanine vergroot met deze week dus de bewustwording over m/v verschillen bij iedereen van het Erasmus MC.

Samen werken aan betere zorg voor vrouwen
Tijdens de uitreiking van de Corrie Hermannprijs benadrukte Jeanine het belang van samenwerking tussen de wetenschap, onderwijs, politiek en patiënten. Alleen dan kunnen we er samen voor zorgen dat de verschillen tussen mannen en vrouwen beter worden erkend in de gezondheidszorg. Zo vertelde Jeanine hoe ze samen met WOMEN Inc. een petitie aanbood in de Tweede Kamer. Daarmee hebben we ervoor gezorgd dat Tweede Kamerleden minister Schippers van Volksgezondheid kritische vragen over dit onderwerp stelden tijdens een Algemeen Overleg. Een goed voorbeeld van hoe de samenwerking tussen de verschillende partijen in de gezondheidszorg succesvol kan zijn.

Sluit je aan!
Zorg jij er samen met ons voor dat nog veel meer mensen pleiten voor de erkenning van m/v verschillen in de gezondheidszorg? Sluit je aan bij WOMEN Inc. en laat je horen!

» Sluit je aan