Adviesorgaan van de regering pleit voor ongelijke behandeling

Een belangrijk adviesorgaan van de regering en de Eerste en Tweede kamer, Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS), heeft het advies uitgebracht om meer maatwerk te leveren in de zorg. Dit sluit precies aan op waar WOMEN Inc. zich voor inzet: een zorg op maat waarbij rekening wordt gehouden met verschillen tussen mannen en vrouwen. Lees in dit artikel meer over waarom het een belangrijke doorbraak is.

 

Wat houdt het advies in?
Volgens de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving is het hoog tijd voor een nieuw perspectief op de zorg. De zorg in Nederland is een keurslijf geworden. Door te veel regels die iedereen over een kam scheren schiet de zorg voor veel mensen tekort. De Raad pleit voor meer diversiteit in de zorg, net als WOMEN Inc. Voorzitter Pauline Meurs, die ook te gast was bij ons evenement in Corpus op 7 maart, benadrukt het belang van zorg op maat. 

 

‘Wij adviseren om ongelijke gevallen ongelijk te behandelen. Natuurlijk biedt het meer zekerheid als je, ongeacht de situatie van een persoon, je vast kunt houden aan richtlijnen en kwaliteitskaders. Maar je moet denken: wat helpt de cliënt of patiënt nou echt?’ - Pauline Meurs, Voorzitter Raad voor Volksgezondheid en Samenleving

 

Waarom draagt dit advies bij aan betere zorg voor vrouwen?
De Raad van Volksgezondheid en Samenleving is een onafhankelijk adviesorgaan voor de regering en de Eerste en Tweede Kamer. Deze Raad bestaat uit belangrijke experts uit de gezondheidszorg en zij houden alle nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg in de gaten. Dit advies laat zien dat de toekomst van de gezondheidszorg een zorg op maat is. Dit is precies het doel dat WOMEN Inc. nastreeft, omdat de kwaliteit van zorg voor vrouwen daarmee verbetert. Het is een nieuwe doorbraak dat nu ook de RVS het belang hiervan onderstreept en de regering aanzet om het gesprek hierover te voeren met het gehele zorgveld.

 

Doe mee!
Wil jij ook gelijke kansen op gezondheid?

 

Steun de actie #BehandelMeAlsEenDame