Vrouwen emancipatie WOMEN Inc.

WOMEN Inc. helpt vrouwen bij hun emancipatie door hen bewust te maken van hun achtergestelde positie. Zo verdienen vrouwen in het bedrijfsleven gemiddeld 24,1% minder dan mannen. WOMEN Inc. pleit voor emancipatie van de vrouw.

Vrouwen emancipatie in werk en gezondheidszorg

WOMEN inc vindt dat vrouwen emancipatie nodig is in zowel het werk en salaris als in de gezondheidszorg. Vrouwen verdienen gemiddeld zo’n 15,5% minder salaris dan mannen. Dat komt neer op ongeveer €300.000,- minder inkomen gedurende het leven! Ook in de gezondheidszorg hebben mannen het beter voor elkaar. Uit onderzoek is gebleken dan mannen en vrouwen heel verschillend zijn als het gaat om medische klachten en de werking van medicijnen. Doordat de meeste medicijnen alleen op mannen getest worden, zal het effect bij mannen positiever zijn dan bij vrouwen.

Loonkloof tussen mannen en vrouwen

Het grote verschil in salaris tussen mannen en vrouwen wordt ook wel loonkloof genoemd. Deze kloof is onder meer het gevolg van het verschil in parttime en fulltime werken. Toch bestaat er volgens het CBS ook een onverklaarbaar verschil van 5%. WOMEN Inc. zet zich in voor een gelijk salaris voor mannen en vrouwen. 

Steun WOMEN Inc.

Bent u ook voor vrouwen emancipatie? Sluit je dan nu aan bij WOMEN Inc. en help ons een gelijke behandeling voor vrouwen en mannen te realiseren. Voor vragen over onze campagnes kunt u altijd contact met ons opnemen.

Campagne loonkloof ›

De kans bestaat dat jij 5% minder verdient dan jouw mannelijke collega. Dat zou vandaag de dag toch niet meer moeten kunnen?

Lees verder

Loonverschillen M/V ›

Loonverschillen tussen mannen en vrouwen, bestaat dit nog steeds? Ja zeker, de kans bestaat dat jouw mannelijke collega 6% meer verdient!

Lees verder

Vrouwenkiesrecht ›

Dit jaar hebben vrouwen 100 jaar stemrecht.

Lees verder
Hoeveel meer salaris hoor jij te krijgen?
Help mee, dicht de #LOONKLOOF