Verschil mannen en vrouwen

Is er veel verschil tussen mannen en vrouwen in de samenleving? En zo ja, is dit verschil groot of klein? Eigenlijk zijn er nog steeds grote verschillen. Met name op de arbeidsmarkt, maar ook in de gezondheidszorg. Als er gekeken wordt naar angst en depressie bijvoorbeeld zijn er grote verschillen tussen mannen en vrouwen. Maar ook de M/V verschillen bij hart- en vaatziekten zijn nog steeds groot. Het moet voor beide geslachten duidelijk zijn wat de symptomen kunnen zijn, zodat er goed gehandeld kan worden. Iedereen is anders, daarom moeten de verschillen tussen M/V duidelijk zijn, zodat de juiste aanpak mogelijk wordt. WOMEN Inc. zet zich in onder andere in voor de erkenning van sekseverschillen in de gezondheidzorg en de maatschappij. 

Verschil in lonen tussen mannen en vrouwen, een loonkloof van 300.000 euro?  

Vandaag de dag zijn er nog steeds grote verschillen zichtbaar in het salaris van mannen en vrouwen. Het loonverschil in Nederland is gemiddeld 15,5%. In een gemiddeld leven verdient een vrouw 300.000 euro minder! Hoe is het mogelijk dat we tot op heden nog steeds zo'n groot loonverschil hebben in Nederland? WOMEN Inc. zet zich in voor gelijke beloning met de campagne Loonkloof. Ben jij nieuwsgierig of jij minder verdient dan jouw mannelijke collega? 

Doe de test

Verschillen mannen en vrouwen angst en depressie

De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn vaak groot. Maar wat zijn de verschillen bij angst en depressie? Vrouwen en mannen met een depressie uiten het allebei op een andere manier. Vrouwen zijn daarbij erg emotioneel en huilen veel. Ze voelen zich vaak ook schuldig en apathisch. Ook zijn ze vaak erg onzeker en ze sluiten zich vaak thuis op. Mannen vinden het moeilijk om hun gevoelens te uiten. Ze worden “geacht” emoties onder controle te houden. Mannen zullen ook niet veel praten over hun depressieve gevoelens. Mannen gaan eerder negeren, ontkennen en camoufleren. Je herkent het bij mannen vaak aan agressieve buien, verminderde impulscontrole en heftige woedeaanvallen. Wat ook een opvallend verschil is, is dat mannen bij een depressie vaak last hebben van plotselinge angsten en zelfmoordpogingen. Bekijk meer over de m/v verschillen bij angst en depressie.

M/V verschillen hart- en vaatziekten     

Er zijn veel verschillen in hart-en vaatziekten. De symptomen die optreden bij een hartinfarct, zijn bij mannen anders dan bij vrouwen.

  • Vrouwen hebben tijdens de zwangerschap vaker last van een sterk verhoogde bloeddruk, of van zwangerschapsdiabetes. Daardoor hebben zij een hoger risico op het krijgen van hart- en vaatziekten op latere leeftijd.
  • Vaak worden hartklachten verward met overgangsklachten.
  • Bij vrouwen ontwikkelt de slagaderverkalking zich anders in het hart dan bij mannen.
  • Bij vrouwen is een opvallend item dat vrouwen vaker dan mannen last hebben van een of meer van de volgende klachten: pijn in de bovenbuik, de kaak, de nek of de rug, pijn tussen de schouderklachten, extreme vermoeidheid, kortademigheid, duizeligheid en/of een onrustig gevoel of angst en een snelle ademhaling.

Bekijk alles over de verschillen in hart-en vaatziekten.

Verschillen mannen en vrouwen gezondheidszorg 

De verschillen tussen mannen en vrouwen binnen de gezondheidszorg zijn nog steeds duidelijk voelbaar. De gezondheidzorg is gebaseerd op mannen. Het wordt tijd dat dit verandert. WOMEN Inc. is het vrouwennetwerk voor vrouwen die zichzelf en elkaar willen versterken. WOMEN Inc. streeft naar gelijke behandeling van vrouwen op het gebied van gezondheidszorg en geld. De onwetendheid over het vrouwenlichaam bedreigt levens. Jij wil toch ook gelijke kansen op gezondheid voor iedereen? Steun jij daarom vrouwennetwerk WOMEN Inc. ook?

Kom in actie tegen de verschillen tussen mannen en vrouwen

Loonkloof m/v ›

Verdien jij minder dan jouw mannelijke collega? Doe de test!

Lees verder

Behandel me als een dame ›

De verschillen tussen mannen en vrouwen op het gebied van gezondheidszorg zijn groot. Ga voor gelijke kansen op het gebied van gezondheid. Steun ons.

Lees verder

M/V verschillen migraine ›

Verschillen tussen mannen en vrouwen op het gebied van migraine. Lees het hier.

Lees verder
Hoeveel meer salaris hoor jij te krijgen?
Help mee, dicht de #LOONKLOOF