• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!
 

Sekseverschillen gezondheidszorg

Sekseverschillen in de gezondheidszorg behoren helaas, ook in Nederland, tot de orde van de dag. Nog altijd worden medicijnen alleen op mannen getest, terwijl er bewezen is dat sommige medicijnen een heel andere werking hebben bij vrouwen. WOMEN Inc. pleit voor gelijke behandeling in de gezondheidszorg om gelijke kansen op gezondheid te realiseren.

Sekseverschillen (h)erkennen in gezondheidszorg

Wij willen graag dat sekseverschillen tussen man en vrouw in de gezondheidszorg (h)erkend worden. Samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben wij de Alliantie Gender & Gezondheidszorg opgericht. Samen strijden wij voor genderspecifieke gezondheidszorg, zodat iedereen ondanks de sekseverschillen optimaal geholpen kan worden bij medische klachten. Inmiddels worden er steeds meer medicijnen getest op vrouwen, waardoor de verschillen herkend kunnen worden. Wij willen dat de gezondheidszorg alleen nog maar meer genderspecifiek zal worden in de toekomst.

Steun campagne gezondheidszorg

Helpt u ons mee om meer (h)erkenning voor sekseverschillen in de gezondheidszorg te creëren? Sluit u dan nu aan bij WOMEN Inc. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Registreer je direct

Hoeveel meer salaris hoor jij te krijgen?
Help mee, dicht de #LOONKLOOF