Pensioen voor vrouwen

Het pensioen voor vrouwen is in Nederland gemiddeld 40% lager dan het pensioen voor mannen. Sta jij als vrouw stil bij je pensioen? Ongeveer 25% van de Nederlandse vrouwen is volledig pensioenonbewust. Dat terwijl één op de drie vrouwen zich wel zorgen maakt om haar pensioen. 

Ben jij pensioenbewust? 

De AOW is het algemeen ouderdomspensioen. Dit is een basispensioen wat iedereen in Nederland automatisch opbouwt. Daarnaast heb je, voor zowel mannen als voor vrouwen, nog pensioen wat je opbouwt via je werkgever en het geld dat je zelf gespaard hebt. Het is dus belangrijk je te verdiepen in je pensioensituatie. Pensioen is belangrijk in allerlei situaties. Weet jij bijvoorbeeld hoe het zit met het kopen van een huis en pensioen of een nieuwe baan en pensioen?

Met  'I love pensioen!' zorgt WOMEN Inc. ervoor dat vrouwen bewust aan de slag gaan met hun pensioen en ontdekken dat nadenken over je pensioen ook leuk kan zijn!

Inzicht in je pensioen in 7 simpele stappen

Je pensioen lijkt nog zo ver weg... echter gaat het mogelijk om een derde van je leven. Bij WOMEN Inc. helpen wij je graag om aan de slag te gaan met je pensioen. Wij laten je zien dat pensioen leuk kan zijn, leuk is. Krijg in 7 eenvoudige stappen inzicht in je pensioen. Volg het I love pensioen stappenplan.

Ja, ik wil inzicht in mijn pensioen!
 

Vrouwen, Pensioen & Scheiden

Samenwonen en pensioen en scheiden en pensioen zijn belangrijke thema's rondom pensioen. Hoe ziet jouw pensioen eruit als je gaat scheiden? Als je eerder getrouwd bent geweest of hebt samen- gewoond, heeft je ex-partner vaak recht op een deel van jouw pensioen. Je moet dit echter wel snel na de scheiding regelen. Ben je gescheiden of ga je scheiden? Volg dan de worskhop 'I love pensioen' op 31 oktober en krijg inzicht in wat scheiden betekent voor jouw pensioen. 

De oorzaken van een lager pensioen bij vrouwen?

Hoe kan het dat het pensioen voor vrouwen gemiddeld 40% lager ligt dan het pensioen voor mannen? Hier zijn een aantal oorzaken voor te noemen die vooral voortkomen uit de verschillen die er nog steeds bestaan tussen mannen en vrouwen op de werkvloer. 

  • Vrouwen hebben minder vaak een baan dan mannen;
  • Vrouwen werken minder uren en/of jaren dan mannen;
  • Vrouwen verdienen gemiddeld minder dan mannen.

Niet alleen een pensioenkloof, maar ook een loonkloof

Het verschil in beloning tussen mannen en vrouwen is niet iets dat alleen speelt bij het pensioen. Ook het salaris tussen mannen en vrouwen verschilt sterk van elkaar. Met de campagne loonkloof willen we bewustwording creëren over deze oneerlijke loonkloof en vrouwen motiveren om het glazen plafond te doorbreken. Het pensioen en het salaris voor vrouwen roept veel vragen op, waarvan de antwoorden van groot belang zijn voor vrouwen. Bekijk alle veelgestelde vragen over pensioen.

Meld je GRATIS aan voor het Live Facebook event 'I love Pensioen'

 

Alles over jouw pensioen

1 November 2017 -> Stel jouw Pensioen Vraag ›

Krijg ook inzicht in je pensioen. Meld je aan voor het Gratis 'Live' Facebook Event 'I love pensioen' op woensdagavond 1 november. Stel jouw vraag vanuit huis! Meld je direct aan.

Lees verder

I Love Pensioen ›

Pensioen is minder ingewikkeld dan je denkt. WOMEN Inc. staat samen met jou stil je pensioen.

Lees verder

Campagne loonkloof ›

Vrouwen lopen nog altijd een groot deel salaris mis door de loonkloof tussen man en vrouw. Dat is toch niet meer van deze tijd?

Lees verder
Hoeveel meer salaris hoor jij te krijgen?
Help mee, dicht de #LOONKLOOF