Gezondheidszorg vrouwen

Wist u dat de behandeling van vrouwen in de gezondheidszorg niet gelijk is aan die van mannen? WOMEN Inc. pleit voor (h)erkenning van dit probleem. Samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben wij de Alliantie Gender & Gezondheid opgericht om samen te strijden voor genderspecifieke gezondheidszorg.

Vrouwen zieker door gezondheidszorg

Symptomen kunnen bij mannen heel anders zijn dan bij vrouwen. Kijk bijvoorbeeld naar een hartinfarct. Veel vrouwen weten niet dat extreme vermoeidheid, misselijkheid, kortademigheid of duizeligheid ook symptomen kunnen zijn. Bij mannen gaat het vaak om een drukkende pijn op de borst die bij vrouwen kan ontbreken. Hierdoor wordt een hartinfarct vaak niet op tijd herkend. Ook ziet u dit verschil in de gezondheidszorg bij medicijnen tegen chronische stress. Medicijnen die bij mannen wel werken, verergeren de stress juist bij vrouwen. Hierdoor worden vrouwen juist zieker gemaakt met een mannenmedicijn.

WOMEN Inc. voor genderspecifieke gezondheidszorg

Vindt u ook dat er meer rekening gehouden moet worden met vrouwen in de gezondheidszorg? Sluit u dan aan bij WOMEN Inc. en pleit samen met ons voor een ongelijke behandeling van vrouwen in de gezondheidszorg, om gelijke kansen op gezondheid te realiseren.

Hoeveel meer salaris hoor jij te krijgen?
Help mee, dicht de #LOONKLOOF