• WOMEN Inc.
   
  Wij vergroten de kansen van vrouwen op de thema’s geld, gezondheid en beeldvorming. En streven naar een wereld waarin het niet uitmaakt of je als meisje of jongen wordt geboren.
 • Nieuws & Agenda
   
  • Waarom de afbraak van ons onderwijs ook een vrouwenonderwerp is
  • Masterclass: 'Wat is de winst van werkgeluk'
  » Lees het laatste nieuws!
 • Doe mee!
   
  Deel je verhaal op het Podium, plaats een oproep op het Prikbord of test jezelf. Sluit je aan bij het snel groeiende en diverse WOMEN Inc. netwerk.
 • aanTafel
   
  ❝ Inspirerend ❞ | ❝ Leerzaam ❞
  ❝ Bijzonder ❞ | ❝ Zeer waardevol ❞
  Schuif aanTafel, ga in gesprek over doel, lef & netwerk en ervaar het zelf!
 

Gendersensitieve gezondheidszorg

WOMEN Inc. werkt samen met professionals, politiek en publiek om te zorgen voor een gendersensitieve gezondheidszorg.

Wat is Gendersensitieve gezondheidszorg?

WOMEN Inc. werkt samen met professionals, politiek en publiek om te zorgen dat de gezondheidszorg voor vrouwen verbetert. Gendersensitieve gezondheidszorg betekent erkenning voor de verschillen tussen mannen en vrouwen in gezondheid en dat deze worden meegenomen in onderzoek, preventie, diagnose en behandeling.

Waarom Gendersensitieve gezondheidszorg?

Er bestaan grote verschillen in gezondheid tussen mannen en vrouwen. Vrouwen leven in slechtere gezondheid dan mannen. Om de kansen van vrouwen op het gebied van gezondheid te vergroten, streeft WOMEN Inc. naar een gendersensitieve gezondheidszorg.

Alliantie Gender & Gezondheid

Doel van de Alliantie Gender & Gezondheid is om de kwaliteit van zorg te verbeteren en gezondheidswinst te boeken op het gebied van gendersensitieve gezondheidszorg, door het verschil tussen vrouwen en mannen in gezondheidszorg te maken.

Steun een gendersensitieve gezondheidszorg en erkenning van het verschil tussen mannen en vrouwen.

Save the Date: 5 oktober ›

Kom naar het Congres Gender & Gezondheid op donderdag 5 oktober in Amersfoort. We praten over de toekomst van de Gezondheidszorg met sprekers zoals dr. Rob Dijkstra. Bekijk alle informatie en meld je aan.

Lees verder
Hoeveel meer salaris hoor jij te krijgen?
Help mee, dicht de #LOONKLOOF