WOMEN Inc. streeft naar 0% loonverschil

Er is in Nederland nog altijd sprake van een loonverschil tussen mannen en vrouwen. Mannen verdienen gemiddeld 15,5 procent meer dan vrouwen. Om er voor te zorgen dat het loonverschil 0 procent wordt, spreekt WOMEN Inc. de overheid, werkgevers én vrouwen aan.

Wat is loonverschil?

In Nederland is het gemiddelde salaris van vrouwen 15,5 procent lager dan het salaris van mannen. Het loonverschil neemt met minder dan 1 procentpunt per jaar af. Verschillende factoren zijn van invloed op het loonverschil tussen mannen en vrouwen. Zoals wel of niet fulltime werken, wel of geen leidinggevende functie en de branche waarin iemand werkt. Wanneer er rekening wordt gehouden met deze factoren blijft er tussen mannen en vrouwen nog steeds een verschil van 6% over, het zogenaamde ‘onverklaarbare loonverschil’. Daarnaast is er in Nederland ook nog steeds sprake van ongelijke beloning. Bij ongelijke beloning krijgen mannen en vrouwen voor hetzelfde werk niet hetzelfde salaris. Dit is bij wet verboden. Nog altijd bestaan er grote loonverschillen tussen mannen en vrouwen.

Publiekscampagne: Waar is mijn €300.000,-?

In samenwerking met Loonwijzer berekende WOMEN Inc. dat vrouwen in hun loopbaan gemiddeld €300.000,- mislopen. Met de campagne “Waar is mijn €300.000,-” ontrafelt WOMEN Inc. het loonverschil en maakt vrouwen bewust van de financiële gevolgen van hun keuzes.

Ja, ik help mee de loonkloof te dichten!

De weet-wat-je-waard-bent-test

Met de Weet-wat-je-waard-bent-test maakt WOMEN Inc. vrouwen bewust van wat het loonverschil voor hen betekent. Met deze test kunnen vrouwen zelf zien wat de financiele gevolgen zijn van bepaalde keuzes die zij maken. Tegelijkertijd krijgen ze tips om het verschil kleiner te maken.

Rol werkgevers

Werkgevers spelen een belangrijke rol om ongelijke beloning aan te pakken. Op 26 mei 2014 ging WOMEN Inc. onder leiding van Jort Kelder op de Zuidas in gesprek met werkgevers, HR professionals en andere geïnteresseerden. Een succesvolle avond boordevol ideeën en concrete tips over hoe je als organisatie een eerlijk beloningsbeleid kan hanteren.


Rol overheid

WOMEN Inc. roept ook de overheid op zijn verantwoordelijkheid te nemen. Daar werd onder andere aandacht voor gevraagd door met het geldbad voor de ingang van de Tweede Kamer te staan. WOMEN Inc. spreekt politici aan om hun verantwoordelijkheid te nemen om ongelijke beloning op de agenda te zetten.


Sluit je aan

Met behulp van jouw steun kunnen wij er voor zorgen dat het loonverschil 0% wordt!

» Sluit je aan!