Overzicht feiten gender en gezondheid - Migraine

Er bestaan grote verschillen in gezondheid tussen mannen en vrouwen. Vrouwen leven in slechtere gezondheid dan mannen. En toch is de gezondheidszorg grotendeels gebaseerd op het mannelijk lichaam: in onderzoek, preventie, diagnose en behandeling. Om de kansen van vrouwen op het gebied van gezondheid te vergroten, streeft WOMEN Inc. naar een gendersensitieve gezondheidszorg.

Hieronder vind je de belangrijkste verschillen tussen mannen en vrouwen bij migraine.

 

Meer weten?
Over migraine bij vrouwen:

  • Het Migrainefonds financiert onderzoek naar migraine bij vrouwen. Lees meer over hun aanpak en de specialisten waar ze mee werken op hun website.
  • De Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten verbetert de kwaliteit van leven van mensen met migraine en andere vormen van ernstige hoofdpijn. Zij hebben een Hoofdpijnlijn die je kan bellen met specifieke vragen over jouw situatie.
  • Hottie (42), moeder van drie kinderen, schrijft een blog over migraine. Lees hier over haar ervaringen met migraine.


Over andere m/v-verschillen in gezondheid:

  • In de Kennisagenda Gender en Gezondheid is alle bestaande kennis over m/v-verschillen in gezondheid gebundeld en staat beschreven welke kennis nog ontbreekt.
  • ZonMw gaat een Nationaal Kennisprogramma Gender en Gezondheid starten. In hun programmeerstudie lees je welke kennisvragen ze daarmee gaan beantwoorden.


Over m/v-verschillen bij specifieke aandoeningen: