Oproep: voor onze podcastserie over de gezondheidszorg zijn wij op zoek naar nieuwe verhalen!

Schaamte, onwetendheid en misverstanden staan goede gezondheidszorg nog te vaak in de weg. Voor onze campagne ‘Komt een mens bij de dokter’ - waarin ervaringen met de gezondheidszorg centraal staan - zijn wij (met enige spoed) op zoek naar mensen met een mooi, inspirerend, indrukwekkend of interessant verhaal.

We zoeken hierbij specifiek (voor twee nieuwe afleveringen van onze podcastserie) naar:

 • Een lesbische vrouw met PCOS die door te late diagnose en behandeling problemen ervaart met haar gezondheid (en mogelijk vruchtbaarheid) en hierover wil vertellen. 
 • Een biseksuele vrouw met psychosociale problemen waarbij dit (eerst) niet door de huisarts en/of psycholoog werd herkend, wat voor gevolgen dit heeft (gehad) en hoe de zoektocht naar de juiste behandeling is verlopen. 
   

Voor een interview op onze website:

 • Een man met een depressie, die merkte dat hij in zijn omgeving zijn verhaal niet kwijt kon en door bestaande stereotypen in onze samenleving (‘mannen zijn niet emotioneel’) minder serieus werd genomen en minder snel professionele hulp durfde te zoeken.

Herken jij je in een van bovenstaande profielen of heb je een vergelijkbaar interessant verhaal dat hierbij aansluit? En ben je bereid jouw verhaal te delen (mag ook anoniem)? Dan horen we heel graag van je!

Luister hier eerdere afleveringen van onze podcast >>
 

Praktische details 

 • Wij nemen binnen een week contact met je op. 
 • Als je verhaal geschikt is voor onze podcast voeren we eerst een telefonisch voorgesprek. Als hieruit blijkt dat jouw verhaal zich goed leent voor de podcast plannen we een moment voor het interview, dat circa 1,5 tot 2 uur van je tijd in beslag zal nemen (excl. reistijd naar Amsterdam). 
 • De podcastaflevering zelf zal zo’n 20 tot 30 minuten duren. 
 • Het is mogelijk om anoniem deel te nemen (al dan niet onder een fictieve naam). 
   

Aanmeldformulier