Stage Redactie & Onderzoek (x/v/m)

Vanaf 1 september 2024 hebben we weer plek voor een enthousiaste stagiair!

Over WOMEN Inc.
WOMEN Inc. is een belangenorganisatie die sinds 2005 de emancipatie van vrouwen in Nederland versnelt. Wij streven naar een samenleving met gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender of sekse. Dit doen wij op de thema’s Geld en Gezondheid. Om hierin verandering te realiseren doen we onderzoek, voeren we campagne bij publiek en politiek, delen we onze kennis en organiseren we bijeenkomsten en workshops om de kansen van vrouwen te vergroten. Dit doen we samen met ons agenderende netwerk – van landelijke tot lokale overheden, bedrijven, instellingen en kennisinstituten – om op alle niveaus van de samenleving verschil te maken.. Kijk voor meer informatie: www.womeninc.nl

Per 1 september 2024 heeft WOMEN Inc. weer plek voor een enthousiaste stagiair die ervaring wil opdoen bij onze organisatie op het gebied van (social) media, redactie en onderzoek. 

Ben jij:

 • Nieuwsgierig met een hoofdletter ‘N’?
 • Creatief en goed in het schrijven van teksten?
 • Onderzoekend en heb je een neus voor het doorpluizen van informatie?
 • Op zoek naar een interessante meewerkstage bij een maatschappelijke organisatie?

Dan zijn we op zoek naar jou! 

Wat ga je doen? 

 • Jij zorgt ervoor dat het redactieteam op de hoogte is van het laatste nieuws op de WOMEN Inc.-thema’s; je houdt de nieuwsbronnen in de gaten en koppelt dit terug aan het team;
 • Je schrijft nieuwsberichten en andere stukken voor de website en social media kanalen;
 • Je ondersteunt de redactie bij research voor onze programma’s en communicatie;
 • Je denkt en werkt mee aan campagnes en projecten;
 • Je doet de verslaglegging van WOMEN Inc.-activiteiten t.b.v. onze communicatie.

Wat bieden we?

Je loopt stage binnen een klein team van gedreven collega’s. Je werkt nauw samen met de redacteuren en wordt door een van hen dagelijks begeleid. Je schrijft teksten voor onze website, social media kanalen en campagne-uitingen, maar er is ook ruimte om allerlei andere soorten content te maken. Je leert hoe je onze doelgroep kunt aanspreken en content hierop kunt afstemmen. We dagen je uit jouw onderzoeksvaardigheden verder te ontwikkelen en we laten je meedenken over hoe we onze thema’s tot leven brengen. Want wij staan open voor nieuwe, creatieve ideeën!

Op de werkvloer hebben wij een informele werksfeer met enthousiaste collega’s, een gezamenlijk maatschappelijk ideaal en diverse projecten. Ons kantoor is gevestigd in de Houthavens in Amsterdam. De stagevergoeding is €400,00 bruto per maand op basis van 38 uur per week. De duur van de stage is minimaal 20 weken en is voor 32 tot 38 uur per week.

Let op! Het betreft een meewerkstage en het is dus niet mogelijk om een afstudeerstage/opdracht uit te voeren. 

Wij gaan uit van de kracht van diversiteit van onze medewerkers. We willen een afspiegeling zijn van de maatschappij en zijn op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te kunnen vormen. 

En verder: 

 • Een kantoor in de Houthavens van Amsterdam met een dakterras en uitzicht op het water;
 • Een laptop, muis, toetsenbord en laptopverhoger;
 • De mogelijkheid om (deels) thuis te werken; 
 • Een lunchvergoeding van €20,- per maand; 
 • 8 vakantiedagen op basis van 38 uur.

Wanneer?

Startdatum: 1 september 2024. De gesprekken voor de stage vinden in de derde of vierde week van juni plaats.

Enthousiast? 

Stuur dan uiterlijk 12 juni 2024 je motivatie met CV ter attentie van Clarisse Stulp Hoofd Communicatie & Redactie waarin je duidelijk maakt waarom je stage bij ons wil lopen. Bij vragen over de vacature kun je contact opnemen via e-mail: werken@womeninc.nl of via 020-7884231 met Danielle Selak.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Solliciteer nu