Stage Redactie & Onderzoek (v/m/x) – WOMEN Inc. (32 - 40 uur)

WOMEN Inc. heeft per 1 september 2022 weer plaats voor een enthousiaste stagiair voor het redactieteam

Over WOMEN Inc.

WOMEN Inc. is een belangenorganisatie die sinds 2005 de emancipatie van vrouwen in Nederland versnelt. Wij streven naar een samenleving met gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender of sekse. Genderongelijkheid is het grootst op de thema’s Geld, Werk, Gezondheid en Media. Om hierin verandering te realiseren doen we onderzoek, voeren we campagnes, delen we onze kennis en organiseren we bijeenkomsten en workshops om de kansen van vrouwen te vergroten. Dit doen we samen met ons agenderende netwerk – van landelijke tot lokale overheden, ambassadeurs, bedrijven, instellingen en kennisinstituten – om op alle niveaus van de samenleving een verschil te maken.

Ons doel is dat meisjes en vrouwen in 2030 kunnen rekenen op: een arbeidsmarkt met gelijk speelveld (zonder loonkloof en met een eerlijke werk-zorgverdeling), gezondheidszorg op maat (met oog voor sekse- en genderverschillen), representatieve media en onderwijs (vrij van stereotypen). En tot slot: een gendersensitieve overheid die haar beleid aanpast op het creëren van gelijke kansen voor iedereen.

Per 1 september 2022 heeft WOMEN Inc. weer plaats voor een enthousiaste stagiair die redactie ervaring wil opdoen bij onze organisatie.

Ben jij:

  • Nieuwsgierig met een hoofdletter ‘N’?
  • Creatief en goed in het schrijven van teksten?
  • Onderzoekend en heb je een neus voor het doorpluizen van informatie?
  • Op zoek naar een interessante meewerkstage bij een maatschappelijke organisatie?

Volg je bovendien een opleiding op minimaal HBO-niveau? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen? 

  • Jij zorgt ervoor dat het onderzoeksteam op de hoogte is van het laatste nieuws op de WOMEN Inc.-thema’s. Je houdt de nieuwsbronnen in de gaten en koppelt dit terug aan het team;
  • Je schrijft nieuwsberichten en andere stukken voor de website en social media kanalen;
  • Je ondersteunt de redactie bij onderzoek voor onze programma’s en communicatie;
  • Je denkt en werkt mee aan campagnes en projecten;
  • Verslaglegging van WOMEN Inc.-activiteiten t.b.v. onze communicatie.

Wat bieden we?
Je loopt stage binnen een klein team van gedreven collega’s. Je werkt nauw samen met het redactieteam en wordt dagelijks begeleid door een van de redacteuren. Aan het einde van je stage heb je jouw researchvaardigheden ontwikkeld, een expertise opgebouwd op het gebied van contentcreatie en social media en een goed beeld van de werkzaamheden bij een belangenorganisatie. Bovendien is er veel ruimte voor eigen inbreng en ontplooiing.

Op de werkvloer hebben wij een informele werksfeer met enthousiaste collega’s, een gezamenlijk maatschappelijk ideaal en bijzondere projecten. Ons kantoor is gevestigd in de Houthavens in Amsterdam (al werken we op dit moment voornamelijk nog vanuit huis, dit is afhankelijk van de versoepelingen rondom COVID). De stagevergoeding is €350,00 bruto per maand op basis van 40 uur per week. De duur van de stage is minimaal 20 weken en is voor 32 tot 40 uur per week.

Let op! Het betreft een meewerkstage en het is dus niet mogelijk om een afstudeerstage/opdracht uit te voeren. 

Wij gaan uit van de kracht van diversiteit van onze medewerkers. We willen een afspiegeling zijn van de maatschappij en zijn op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te kunnen vormen. 

Wanneer?
Startdatum: 1 september 2022

Enthousiast?
Stuur dan uiterlijk 1 juni 2022 je motivatie met CV ter attentie van Niza Roqué waarin je duidelijk maakt waarom je stage bij ons wil lopen. Bij vragen over de vacature kun je contact opnemen via e-mail: werken@womeninc.nl of via 020-7884231 met Xanne Visser.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.
Solliciteer hier