Stage Marketing & Communicatie (v/m/x) – WOMEN Inc. (32 - 40 uur)

WOMEN Inc. heeft per 1 september 2022 weer plaats voor een enthousiaste stagiair voor het communicatieteam

Over WOMEN Inc.

WOMEN Inc. is een belangenorganisatie die sinds 2005 de emancipatie van vrouwen in Nederland versnelt. Wij streven naar een samenleving met gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender of sekse. Genderongelijkheid is het grootst op de thema’s Geld, Werk, Gezondheid en Media. Om hierin verandering te realiseren doen we onderzoek, voeren we campagnes, delen we onze kennis en organiseren we bijeenkomsten en workshops om de kansen van vrouwen te vergroten. Dit doen we samen met ons agenderende netwerk – van landelijke tot lokale overheden, ambassadeurs, bedrijven, instellingen en kennisinstituten – om op alle niveaus van de samenleving een verschil te maken.

Ons doel is dat meisjes en vrouwen in 2030 kunnen rekenen op: een arbeidsmarkt met gelijk speelveld (zonder loonkloof en met een eerlijke werk-zorgverdeling), gezondheidszorg op maat (met oog voor sekse- en genderverschillen), representatieve media en onderwijs (vrij van stereotypen). En tot slot: een gendersensitieve overheid die haar beleid aanpast op het creëren van gelijke kansen voor iedereen.

Per 1 september 2022 heeft WOMEN Inc. weer plaats voor een enthousiaste stagiair die ervaring opdoen wil doen bij onze organisatie.

Ben jij:

 • Social media ‘smart’?
 • Geïnteresseerd in emancipatie en kansengelijkheid?
 • Taalvaardig en goed in het schrijven van teksten en beheers je de Nederlandse taal uitstekend?
 • Iemand die van aanpakken weet?
 • Op zoek naar een interessante meewerkstage bij een maatschappelijke organisatie?

Dan zijn we op zoek naar jou! 

Wat ga je doen? 

Je gaat het communicatieteam ondersteunen met diverse werkzaamheden waaronder:

 • Bijhouden van de social media accounts; 
 • Website en social media monitoren en analyseren; 
 • Ondersteunen bij marketing- en communicatiecampagnes; 
 • Schrijven van teksten voor de website;
 • Digitale nieuwsbrieven samenstellen en schrijven;
 • Websitebeheer voor de website(s) van WOMEN Inc. 
 • Ondersteunen tijdens online en offline evenementen.

Wat bieden we?
Je loopt stage binnen een klein team van gedreven collega’s. Je werkt nauw samen met het communicatieteam en krijgt persoonlijke begeleiding. Je leert omgaan met website beheer (wordpress), nieuwsbrieven opmaken (mailchimp) en social media modereren vanuit een maatschappelijke organisatie. Verder leer je hoe campagnes worden opgezet, van communicatieplan tot vergaderingen en van content bedenken tot teksten schrijven in de juiste tone of voice. Bovendien is er veel ruimte voor eigen inbreng en ontplooiing. 

Op de werkvloer hebben wij een informele werksfeer met enthousiaste collega’s, een gezamenlijk maatschappelijk ideaal en bijzondere projecten. Ons kantoor is gevestigd in de Houthavens in Amsterdam. De stagevergoeding is €350,00 bruto per maand op basis van 40 uur per week. De duur van de stage is minimaal 20 weken en is voor 32 tot 40 uur per week.

Let op! Het betreft een meewerkstage en het is dus niet mogelijk om een afstudeerstage/opdracht uit te voeren. 

Wij gaan uit van de kracht van diversiteit van onze medewerkers. We willen een afspiegeling zijn van de maatschappij en zijn op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te kunnen vormen. 

Wanneer?
Startdatum: 1 september 2022

Enthousiast?
Stuur dan uiterlijk 3 juli 2022 je motivatie met CV ter attentie van Niza Roqué waarin je duidelijk maakt waarom je stage bij ons wil lopen. Bij vragen over de vacature kun je contact opnemen via e-mail: werken@womeninc.nl of via 020-7884231 met Emanuelle Bakulu.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.
Solliciteer hier