Senior HR adviseur (v/m/x) - WOMEN Inc. (24 uur)

WOMEN Inc. is op zoek naar een ervaren adviseur die onze HR strategie en beleid een nieuwe boost gaat geven!

Over WOMEN Inc.

WOMEN Inc. is een belangenorganisatie van rond de 28 medewerkers (inclusief freelancers) die sinds 2005 de emancipatie van vrouwen in Nederland versnelt. Wij streven naar een samenleving met gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender of sekse. Genderongelijkheid is het grootst op de thema’s Geld, Werk, Gezondheid en Media. Om hierin verandering te realiseren doen we onderzoek, voeren we campagne bij publiek en politiek, delen we onze kennis en organiseren we bijeenkomsten en workshops om de kansen van vrouwen te vergroten. Dit doen we samen met ons agenderende netwerk – van landelijke tot lokale overheden, ambassadeurs, bedrijven, instellingen en kennisinstituten – om op alle niveaus van de samenleving verschil te maken.

Wie zoeken wij?
Wij vinden dat wij, als organisatie, een voorbeeldrol hebben en daarom is ons personeelsbeleid binnen WOMEN Inc.  altijd in beweging. Wij zoeken een senior adviseur die onze HR visie en strategie verder gaat uitwerken en implementeren en dus volop aan de slag gaat met thema’s als diversiteit, cultuur, ontwikkeling van personeel en onze ambitie als inclusieve werkgever. Ben je een goede gesprekspartner voor onze directie en kan je leidinggevenden en medewerkers adequaat adviseren? Ben je enthousiast over onze missie? Dan zien we graag jouw sollicitatie tegemoet!

Wat ga je doen?
Je gaat je bezighouden met het voorbereiden, ontwikkelen en implementeren van het personeelsbeleid. Je evalueert het ontwikkelde beleid en doet voorstellen ter verbetering. Je gaat directie en leidinggevenden gevraagd en ongevraagd adviseren en ondersteunen zodat HR doelen kunnen worden gerealiseerd. Verder ben je intern en extern aanspreekpunt voor alles wat met personeel te maken. Je speelt zodoende een belangrijke rol bij het ophalen van wat er speelt binnen de organisatie en vertaalt dit naar concrete acties en plannen. Voor zaken als personeelsadministratie, -dossiers en overige operationele HR werkzaamheden word je ondersteund door een administratief medewerker.

 

De ideale kandidaat brengt de volgende kwaliteiten met zich mee: 

  • Heeft aantoonbare werkervaring op het gebied van HR ( 5 tot 7 jaar);
  • Heeft actuele kennis van HR en is op de hoogte van actuele ontwikkelingen en relevante wet- en regelgeving, procedures en processen;
  • Heeft ervaring met / kan adviseren over inclusief HR-beleid (pré);
  • Is toegankelijk en heeft goede adviesvaardigheden;
  • Is een goede gesprekspartner voor zowel directie als leidinggevenden;
  • Communiceert helder en duidelijk (mondeling en schriftelijk);
  • Is maatschappelijk betrokken en heeft affiniteit met de thema’s van WOMEN Inc.;
  • Heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding richting Human Resource Management.

Wanneer?
Startdatum: bij voorkeur per 1 augustus 2022

Wat bieden we?
Bij WOMEN Inc. heerst een informele werksfeer met gedreven collega’s. We hebben een gezamenlijk maatschappelijk ideaal en bijzondere projecten. Ons kantoor is gevestigd in de Houthavens in Amsterdam. Het betreft een functie van 24 uur per week waarvan momenteel in de regel de helft op kantoor gewerkt zal worden. De salarisindicatie is maximaal € 4.549 bruto op basis van 40 uur per week (afhankelijk van ervaring). De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor de duur van 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging.

Enthousiast?
Stuur uiterlijk 26 mei 2022 je motivatie met CV ter attentie van Tamara Smits waarin je duidelijk maakt waarom jij de aangewezen persoon bent voor deze functie.

Bij vragen over de vacature kun je contact opnemen met Niza Roqué (HR adviseur a.i.) via e-mail: werken@womeninc.nl.  

Wij gaan uit van de kracht van diversiteit van ons team. We willen een afspiegeling zijn van de maatschappij en zijn op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te kunnen vormen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.
Solliciteer hier